Kósa maga kereste fel a mesés vagyont öröklő nőt - állítja a nő fia

A hvg.hu elérte telefonon annak a csengeri nőnek a fiát, aki rávette Kósa Lajost arra, hogy vegyen a számára 4,3 milliárd euró, azaz 1340 milliárd forint értékben állampapírt. Kósa erről kedden azt mondta, hogy az asszony nem tudott mit kezdeni egy váratlan örökséggel, ezért tanácsot kért tőle, ő pedig adott is, a pénz állampapírba fektetéséről pedig közjegyzői okiratot is készítettek. Aztán Kósa szerint a pénz nem érkezett meg, évek elteltével pedig gyanús lett a miniszternek, hogy valami nem stimmel, a nő pedig becsapta őt.

A nő fia most a hvg-nek azt állította, hogy az akkori polgármester maga kereste meg az édesanyját, miután annak ügyvédje kikotyogta a mesés örökség hírét egy Kósával közös ismerősüknek. A fiú állítása szerint Kósa ezután maga kereste a kapcsolatot az édesanyjával, hogy lenne ötlete, mit csináljanak a pénzzel. A fiú szerint egyébként az örökség valós, ám az összegét vagy pontos nagyságrendjét nem tudta megmondani A lap megpróbálta elérni Kósa Lajost is, de a miniszter kedd este már nem vette fel a telefont.

A Magyar Nemzet szerdán írta meg, hogy Kósa Lajos édesanyjának is jutott volna 800 millió forint a rejtélyes megbízótól.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.