Kósának csak akkor jutott eszébe feljelentést tenni, amikor már nyakig ült a botrányban

Több 444 videó?
Szeretném

Amikor kedden előkerült az a közjegyzői okirat, amivel valaki megbízta Kósa Lajost, hogy 1300 milliárd forint értékben vegyen neki állampapírokat, a miniszter azzal védekezett, hogy egy Csengeren élő háztartásbeli nő verte át azzal, hogy ilyen hatalmas összeget örökölt. Kósa legalább egy éve tudta, hogy átverték. Ráadásul a csengeriek a 444-nek arról beszéltek, hogy a nő a Kósa által aláírt papírt lobogtatva kért kölcsönöket. Kósa mégsem tett fordult a hatóságokhoz. 

Amikor kedden a minisztertől megkérdeztük, hogy tett-e feljelentést, azt mondta: 

„Nem tettem feljelentést, engem nem károsított meg a hölgy.”

Közben Kósa Lajos is átgondolhatta az ügyet, mert az érdi sajtótájékoztatóján már azt a legnagyobb természetességgel beszélt arról, hogy megteszi a feljelentést, és várja az ügyészség és a nyomozó hatóságok eredményét, „mert egy ilyen ügynek a végére kell járni”. Hozzátette, hogy szerinte egy olyan csalássorozatról van szó, amit a  csengeri nő nem tudott egyedül elkövetni, fel kell deríteni, hogy kiket vert még át. 

Közben annyi történt, hogy kiderült, a csaló nő nem csak egyszer találkozott a miniszterrel, hanem még közös céget is alapított Kósa ügyvédjével és korcsolyaszövetségi helyettesével. A Magyar Nemzet pedig nyilvánosságra hozta a közjegyzői okirat másik részletét, amely szerint Kósa Lajos édesanyjának is jutott volna 800 millió forint a rejtélyes megbízótól.