Legalább 50 ezer ember menekül az újabb szíriai harcok elől

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Összesen 50 ezer menekülhetett el Szíria északi és déli részeiről a török hadsereg és a szír kormányerők újabb támadásai miatt. Mióta ország északi részén fekvő Afrin városát a törökök ostrom alatt tartják, legalább 30 ezer ember hagyta el a térséget. A Damaszkusz mellett fekvő Kelet-Gútából pedig közel 20 ezer ember űztek el a kormányerők.

Fotó: LOUAI BESHARA/AFP

Az elmúlt hét évben, mióta kitört az országban a polgárháború, 12 millió embernek kellett elmenekülnie otthonról. Közülük 5,6 millióan menekültek külföldre. 2011 márciusa óta több mint 400 ezer ember halt meg vagy tűnt el a harcokban. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.