Legalább 50 ezer ember menekül az újabb szíriai harcok elől

Összesen 50 ezer menekülhetett el Szíria északi és déli részeiről a török hadsereg és a szír kormányerők újabb támadásai miatt. Mióta ország északi részén fekvő Afrin városát a törökök ostrom alatt tartják, legalább 30 ezer ember hagyta el a térséget. A Damaszkusz mellett fekvő Kelet-Gútából pedig közel 20 ezer ember űztek el a kormányerők.

Fotó: LOUAI BESHARA/AFP

Az elmúlt hét évben, mióta kitört az országban a polgárháború, 12 millió embernek kellett elmenekülnie otthonról. Közülük 5,6 millióan menekültek külföldre. 2011 márciusa óta több mint 400 ezer ember halt meg vagy tűnt el a harcokban. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.