Tüntetők csaptak össze egy afrikai árus halála miatt a madridi rendőrökkel

külföld
2018 március 16., 05:10
comments 20

Összecsapás volt Madridban csütörtök éjjel egy afrikai utcai árus halála miatt. 

Több száz tiltakozó műanyag kukákat gyújtott fel és elbarikádozott szűk mellékutcákat Madrid Lavapies kerületében, a kivonuló rohamrendőröket pedig kövekkel dobálta meg. Az összecsapásban megsérült 16 rendőr és négy civil, de csak könnyebben.

photo_camera Fotó: OLMO CALVO/AFP

Ami a kiváltó okot illeti, a rendőrség razziát tartott az illegális utcai kereskedelem felszámolása végett. A 35 éves afrikai árus menekülőre fogta, ám a futás közben leállt a szíve, és meghalt.

Madrid polgármestere, Manuela Carmena mély sajnálkozásának adott hangot, és közölte, alaposan kivizsgálják, hogy pontosan miként történt a haláleset. Az afrikai férfi már 12 éve élt Spanyolországban és háromszor is kérelmezte, hogy lakhatási engedélyt kapjon, ám mindig sikertelenül. (Guardian, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.