A Fidesz szerint terroristát támogat az MSZP és Karácsony Gergely, mert egy korábbi szocialista igazságügyminiszter volt Ahmed H. védőügyvédje

elmebaj
2018 március 17., 14:04
comments 438

Itt tart jelenleg fejben a Fidesz:

„A Fidesz felszólítja Karácsony Gergelyt mint az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét és listavezetőjét, hogy hívja vissza Ahmed H. védőügyvédjét, Bárándy Péter korábbi szocialista igazságügy-minisztert.”

Ezt Zsigó Róbert fideszes országgyűlési képviselő közölte egy direkt emiatt összehívott sajtótájékoztatón. Az MTI tudósítása szerint Zsigó azt mondta, ha Karácsony Gergely nem hívja vissza Bárándyt, akkor a szocialistákkal együtt ő is egy terroristát támogat.

Zsigó arról az Ahmed H.-ról beszélt, akit szerdán ítélt a Szegedi Törvényszék hét év fegyházbüntetésre terrorizmus miatt. A bíróság a megismételt eljárásban a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és társtettesként elkövetett terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek a röszkei zavargásnál felbukkanó férfit. 

A fideszes képviselő fejében pedig összeállt a képlet: Ahmed H. védője a terrorizmust támogatja, vagyis simán azonosította az ügyvédet a védencével. 

Zsigó azt is Bárándy fejére olvasta, hogy végezte a munkáját: "Elképesztőnek tartjuk, hogy a szocialisták embere, az MSZP volt igazságügy-minisztere védi őt, sőt az elsőfokú ítélet után még enyhítésért is fellebbeztek".

Szavai szerint migránspárti brüsszeli politikusok és a "Soros-szervezetek" szintén Ahmed H. kiszabadítását követelik. Közölte: azt is szeretnék tudni, hogy ki fizeti Bárándy Pétert. "Csak nem Soros György?" - ez az a kérdés, amelyet Karácsony Gergelynek meg kell válaszolnia.

Az nem egészen világos, hogy Karácsonynak honnan kellene visszahívnia Bárándyt, az sem, hogy mi köze lenne Karácsonynak Bárándy ügyvédi munkájához. Bárándy még a Medgyess-kormányban volt miniszter, 2004-ig, vagyis 14 éve. A visszahívásra felszólított Karácsony sem nagyon tudta mire vélni Zsigó parancsát. Azt mondta, nem tudja visszahívni Bárándy Pétert, mert nincs közéleti funkciója, semmilyen módon nincsenek politikai együttműködésben. "Dunsztom nincs, hogy miről beszél ez a drága ember" - közölte Karácsony.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.