A Fidesz szerint terroristát támogat az MSZP és Karácsony Gergely, mert egy korábbi szocialista igazságügyminiszter volt Ahmed H. védőügyvédje

Itt tart jelenleg fejben a Fidesz:

„A Fidesz felszólítja Karácsony Gergelyt mint az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét és listavezetőjét, hogy hívja vissza Ahmed H. védőügyvédjét, Bárándy Péter korábbi szocialista igazságügy-minisztert.”

Ezt Zsigó Róbert fideszes országgyűlési képviselő közölte egy direkt emiatt összehívott sajtótájékoztatón. Az MTI tudósítása szerint Zsigó azt mondta, ha Karácsony Gergely nem hívja vissza Bárándyt, akkor a szocialistákkal együtt ő is egy terroristát támogat.

Zsigó arról az Ahmed H.-ról beszélt, akit szerdán ítélt a Szegedi Törvényszék hét év fegyházbüntetésre terrorizmus miatt. A bíróság a megismételt eljárásban a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és társtettesként elkövetett terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek a röszkei zavargásnál felbukkanó férfit. 

A fideszes képviselő fejében pedig összeállt a képlet: Ahmed H. védője a terrorizmust támogatja, vagyis simán azonosította az ügyvédet a védencével. 

Zsigó azt is Bárándy fejére olvasta, hogy végezte a munkáját: "Elképesztőnek tartjuk, hogy a szocialisták embere, az MSZP volt igazságügy-minisztere védi őt, sőt az elsőfokú ítélet után még enyhítésért is fellebbeztek".

Szavai szerint migránspárti brüsszeli politikusok és a "Soros-szervezetek" szintén Ahmed H. kiszabadítását követelik. Közölte: azt is szeretnék tudni, hogy ki fizeti Bárándy Pétert. "Csak nem Soros György?" - ez az a kérdés, amelyet Karácsony Gergelynek meg kell válaszolnia.

Az nem egészen világos, hogy Karácsonynak honnan kellene visszahívnia Bárándyt, az sem, hogy mi köze lenne Karácsonynak Bárándy ügyvédi munkájához. Bárándy még a Medgyess-kormányban volt miniszter, 2004-ig, vagyis 14 éve. A visszahívásra felszólított Karácsony sem nagyon tudta mire vélni Zsigó parancsát. Azt mondta, nem tudja visszahívni Bárándy Pétert, mert nincs közéleti funkciója, semmilyen módon nincsenek politikai együttműködésben. "Dunsztom nincs, hogy miről beszél ez a drága ember" - közölte Karácsony.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.