A Fidesz szerint terroristát támogat az MSZP és Karácsony Gergely, mert egy korábbi szocialista igazságügyminiszter volt Ahmed H. védőügyvédje

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Itt tart jelenleg fejben a Fidesz:

„A Fidesz felszólítja Karácsony Gergelyt mint az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét és listavezetőjét, hogy hívja vissza Ahmed H. védőügyvédjét, Bárándy Péter korábbi szocialista igazságügy-minisztert.”

Ezt Zsigó Róbert fideszes országgyűlési képviselő közölte egy direkt emiatt összehívott sajtótájékoztatón. Az MTI tudósítása szerint Zsigó azt mondta, ha Karácsony Gergely nem hívja vissza Bárándyt, akkor a szocialistákkal együtt ő is egy terroristát támogat.

Zsigó arról az Ahmed H.-ról beszélt, akit szerdán ítélt a Szegedi Törvényszék hét év fegyházbüntetésre terrorizmus miatt. A bíróság a megismételt eljárásban a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és társtettesként elkövetett terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek a röszkei zavargásnál felbukkanó férfit. 

A fideszes képviselő fejében pedig összeállt a képlet: Ahmed H. védője a terrorizmust támogatja, vagyis simán azonosította az ügyvédet a védencével. 

Zsigó azt is Bárándy fejére olvasta, hogy végezte a munkáját: "Elképesztőnek tartjuk, hogy a szocialisták embere, az MSZP volt igazságügy-minisztere védi őt, sőt az elsőfokú ítélet után még enyhítésért is fellebbeztek".

Szavai szerint migránspárti brüsszeli politikusok és a "Soros-szervezetek" szintén Ahmed H. kiszabadítását követelik. Közölte: azt is szeretnék tudni, hogy ki fizeti Bárándy Pétert. "Csak nem Soros György?" - ez az a kérdés, amelyet Karácsony Gergelynek meg kell válaszolnia.

Az nem egészen világos, hogy Karácsonynak honnan kellene visszahívnia Bárándyt, az sem, hogy mi köze lenne Karácsonynak Bárándy ügyvédi munkájához. Bárándy még a Medgyess-kormányban volt miniszter, 2004-ig, vagyis 14 éve. A visszahívásra felszólított Karácsony sem nagyon tudta mire vélni Zsigó parancsát. Azt mondta, nem tudja visszahívni Bárándy Pétert, mert nincs közéleti funkciója, semmilyen módon nincsenek politikai együttműködésben. "Dunsztom nincs, hogy miről beszél ez a drága ember" - közölte Karácsony.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.