Megérkezett a vihar, három magyar autópálya is közlekedési rémálommá vált

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton piros figyelmeztetést adott ki Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékre, mert az érintett területeken óriási hóesés, hófúvás, illetve ónos eső várható. Estére pedig meg is érkezett a vihar.

Északkeleten délután ónos eső és fagyott eső hullott, de ez már átváltott havazásba - írja az Időkép. Jász-Nagykun-Szolnok megye kifehéredett, a Duna vonalában pedig egyre délebbre veszi kezdetét havazás. Vasárnap néhol a 20 centit is elérheti a friss hó vastagsága. A Dunától keletre erős, viharos északkeleti szél okoz hófúvást. Az útviszonyok veszélyesek, a havazás és a szél keleten már jelentős hótorlaszokat emelt.

A M3-as autópálya keleti része estére szinte teljes hosszabbá beállt, de egészen Budapestig akadozik a közelekdés. Az M5-ösön és az M6-oson szintén lassan halad a forgalom. Az M3-ason Karácsond közelében ráadásul baleset is történt, három autó ütközött össze, és hárman sérültek meg. A katasztrófavédelem összesítése szerint szombat este legalább hat autó hajtott árokba.

Az intenzív ónos eső miatt akadozik a villamos-közlekedés Debrecenben - közölte a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. sajtóügyeletese szombat este az MTI-vel. Az 1-es és 2-es vonalon, a Nagyállomás - Petőfi tér - Piac utca - Kossuth utca - Burgundia utca - Rákóczi utca, majd tovább a villamos vonalak mentén villamospótló autóbuszok közlekednek. A Móricz Zsigmond úton fa dőlt az elektromos vezetékre, amely leszakadt, ezért az autóbuszok rövidebb útvonalon közlekednek.

Papp Károly országos rendőr-főkapitány a rendkívüli időjárás miatt felfüggesztette a szombattól hétfőig tervezett, a gépjárművek passzív biztonsági rendszereit ellenőrző akcióját - közölte a rendőrség a police.hu honlapon. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használatának ellenőrzésén kívül az akció kiterjedt volna az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint a lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

Az Időkép gyűjtése szerint így havazik most az országban:

Tiszafüreden hófúvás:

Debrecenben hatalmas pelyhekben esik a hó:

Meg Szolnokon is:

Balkányban pedig fagyott eső esett:

Ne aggódjunk, Orbán Viktor senkit sem hagy az út szélén, mindenkinek segít, erről maga számolt be.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.