Megérkezett a vihar, három magyar autópálya is közlekedési rémálommá vált

időjárás
2018 március 17., 21:20
comments 310

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton piros figyelmeztetést adott ki Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékre, mert az érintett területeken óriási hóesés, hófúvás, illetve ónos eső várható. Estére pedig meg is érkezett a vihar.

Északkeleten délután ónos eső és fagyott eső hullott, de ez már átváltott havazásba - írja az Időkép. Jász-Nagykun-Szolnok megye kifehéredett, a Duna vonalában pedig egyre délebbre veszi kezdetét havazás. Vasárnap néhol a 20 centit is elérheti a friss hó vastagsága. A Dunától keletre erős, viharos északkeleti szél okoz hófúvást. Az útviszonyok veszélyesek, a havazás és a szél keleten már jelentős hótorlaszokat emelt.

A M3-as autópálya keleti része estére szinte teljes hosszabbá beállt, de egészen Budapestig akadozik a közelekdés. Az M5-ösön és az M6-oson szintén lassan halad a forgalom. Az M3-ason Karácsond közelében ráadásul baleset is történt, három autó ütközött össze, és hárman sérültek meg. A katasztrófavédelem összesítése szerint szombat este legalább hat autó hajtott árokba.

Az intenzív ónos eső miatt akadozik a villamos-közlekedés Debrecenben - közölte a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. sajtóügyeletese szombat este az MTI-vel. Az 1-es és 2-es vonalon, a Nagyállomás - Petőfi tér - Piac utca - Kossuth utca - Burgundia utca - Rákóczi utca, majd tovább a villamos vonalak mentén villamospótló autóbuszok közlekednek. A Móricz Zsigmond úton fa dőlt az elektromos vezetékre, amely leszakadt, ezért az autóbuszok rövidebb útvonalon közlekednek.

Papp Károly országos rendőr-főkapitány a rendkívüli időjárás miatt felfüggesztette a szombattól hétfőig tervezett, a gépjárművek passzív biztonsági rendszereit ellenőrző akcióját - közölte a rendőrség a police.hu honlapon. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használatának ellenőrzésén kívül az akció kiterjedt volna az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint a lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

Az Időkép gyűjtése szerint így havazik most az országban:

Tiszafüreden hófúvás:

link Forrás

Debrecenben hatalmas pelyhekben esik a hó:

link Forrás

Meg Szolnokon is:

link Forrás

Balkányban pedig fagyott eső esett:

link Forrás

Ne aggódjunk, Orbán Viktor senkit sem hagy az út szélén, mindenkinek segít, erről maga számolt be.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.