Nem adja fel a közmédia, most egy svédországi magyar mondja el, miért szomorú, hogy nincs gyűlöletkeltés Svédországban

Nem szegi a közmédia kedvét a kellemetlen eset, hiába derült ki, hogy sok mindent elhallgatott a svéd nő, aki állítólag azért menekült Magyarországra, mert itt biztonságosabb az élet. A jó sok közpénzből gazdálkodó szervezet egészen Svédországig utazott, hogy megszólaltasson egy tökéletesen ismeretlen, magyar származású embert, aki szerint dráma, hogy a migránsok elözönlik Európát. Szirányi Lászlóról még a hirado.hu sem mer többet írni, mint hogy a göteborgi Opera környékén dolgozik valamit, a felesége pedig svéd-magyar tolmács.

A férfi arról mesél a riportban, hogy milyen nehéz arról a problémáról beszélni, ami Magyarországon még saját bevallása szerint sincs. De Budapestet így is sokkal biztonságosabb helynek véli saját lakóhelyénél. "Én a feleségemmel a fehér hajammal, a körúton úgy elmegyek a galerik között, szétválnak, engednek, hogy semmi probléma nincs, itt meg Jézus Mária, át kell menni a másik oldalra."

Szirányi László szerint napközben a svédországi migránsok lakta területek is teljesen jók, de napnyugta után azért nem menne oda. Bár Szirányi beismeri a riportban, ő maga is bevándorló, de nem olyan. Később elmondja, sajnos a svéd társadalom hallgat az egész bevándorlási problémáról,

"de nem beszélnek róla, mint a magyarok, mint kiállnak, és anyáznak, meg izé, meg szidják, meg gyűlöletet keltenek, nem. Csöndben vannak" 

- szomorkodott a köztévé által előrántott ismeretlen svédországi magyar.  

Szirányit az unokája sem hatja meg, aki arról is beszélt, burkában úsznak a barátnői, ami az unokája szerint rendben van. Szerinte nincs.