2 milliárdot ad a kormány Schmidt Mária alapítványának a Kertész Imre Intézet kialakítására

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója beszédet mond a kommunizmus áldozatainak emléknapján a múzeumban rendezett megemlékezésen 2018. február 25-én.Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Költségvetési átcsoportosításokkal összesen 2,06 milliárd forinttal tolja meg a kormány Schmidt Mária, a Terror Háza igazgatójának alapítványát, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványt - írja a Magyar Nemzet a Magyar Közlöny friss kiadására hivatkozva. 

A pénz többsége a budapesti Benczúr utcában tervezett Kertész Imre Intézet kialakítására megy el. A kormány az intézet helyszíne, egy villaépület felvásárlására 600 millió forintot már adott az alapítványnak, a többi pénzből az alapítvány gondoskodhat „a Nobel-díjas író emlékének és szellemi hagyatékának” gondozásáról.

Egy emléktáblát novemberben már itt leraktak egyszer Schmidték, igaz az eseményre elfelejtették meghívni az író kiadóját, sem azokat a szervezeteket, amiknek Kertész tagja volt. 

További 60 millió forintot kap még a kormánytól a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, méghozzá azért, hgy felújítsák a budapesti Andrássy út 60., vagyis a Terror Háza épületét. 

A kabinet utóbbiról különös sürgősséggel rendelkezett: a pénznek haladéktalanul át kell kerülnie az alapítványhoz, mert még a nyár vége előtt végezni kell az előkészítéssel. (Magyar Nemzet)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.