Bárándy szerint pszichiátriai kezelésre szorul az a politikus, aki megmondaná a védőügyvédeknek, hogy kit védhetnek

POLITIKA
2018 március 19., 10:16
comments 49

Bárándy Péter védőügyvéd a hétvégén fideszes politikusok céltáblájának közepén találta magát csupán azért, mert ő látta el a megafonba ordibálás miatt terrorizmussal vádolt - és aztán el is ítélt - Ahmed H. védelmét. Hogy ez mekkora baromság, azt leginkább Bárándy Péter válasza jelzi. „Nem pszichiáter vagyok, hogy ezeket az embereket a problémáikkal kezelni tudjam, nekem más a foglalkozásom” - mondta a fideszes politikusokról a Magyar Nemzetnek.

„Az ostobaságnak és a tudatlanságnak olyan fokát mutatják fel az említett nyilatkozók, amivel nem érdemes foglalkozni" - mondta, majd azt is megjegyezte, hogy 44 éves ügyvédi karrierje során eddig még sose merte neki egy politikus megmondani, hogy kit védhet, és kit nem. „Aki ezt teszi, az igazságszolgáltatás működését, konstrukcióját, és a demokráciában elfoglalt helyét sem érti, de nem is törekszik megérteni. Ha ennyire ostoba egy politikus, és veszi a bátorságot, hogy egy büntetőügyben így állást foglaljon, akkor tényleg szüksége van szakemberre” – mondta.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.