Csak nem bírták ki csalás nélkül az orosz elnökválasztáson

külföld
2018 március 19., 10:35
comments 118

Felvételek kerültek nyilvánosságra az oroszországi elnökválasztáson elkövetett csalásokról. A nyilvánosságra került, a bekamerázott választási helyiségekben készült felvételek alapján voltak szavazókörök, ahol a választási bizottság tagjai előre kitöltött szavazólapok kötegeit tömik az urnákba.

link Forrás

A hatóságok elismerik, hogy történtek csalások - a felvételeket még az állami hírtévé, az RT is közölte -, de azt állítják, hogy azok csak kevés körzetet érintenek.

link Forrás

Az orosz hivatalos választási szervek túlbuzgósága amúgy teljesen érthetetlen, az idei választáson semmi esély nem volt arra, hogy ne Putyin diadalmaskodjon azután, hogy az egyetlen számba vehető ellenzéki jelöltet bírósági ítélettel tiltották el az indulástól. Putyin így a szavazatok több mint háromnegyedét megszerezve nyert úgy, hogy a többi jelölt összesen 3,5-szer kevesebb szavazatot szerzett, mint ő. (Via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.