Csak nem bírták ki csalás nélkül az orosz elnökválasztáson

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Felvételek kerültek nyilvánosságra az oroszországi elnökválasztáson elkövetett csalásokról. A nyilvánosságra került, a bekamerázott választási helyiségekben készült felvételek alapján voltak szavazókörök, ahol a választási bizottság tagjai előre kitöltött szavazólapok kötegeit tömik az urnákba.

A hatóságok elismerik, hogy történtek csalások - a felvételeket még az állami hírtévé, az RT is közölte -, de azt állítják, hogy azok csak kevés körzetet érintenek.

Az orosz hivatalos választási szervek túlbuzgósága amúgy teljesen érthetetlen, az idei választáson semmi esély nem volt arra, hogy ne Putyin diadalmaskodjon azután, hogy az egyetlen számba vehető ellenzéki jelöltet bírósági ítélettel tiltották el az indulástól. Putyin így a szavazatok több mint háromnegyedét megszerezve nyert úgy, hogy a többi jelölt összesen 3,5-szer kevesebb szavazatot szerzett, mint ő. (Via HVG)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.