Vágó Gábor: „Tartozunk az országnak annyival, hogy JÓZAN együttműködésre törekszünk”

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Szél Bernadett, Vágó Gábor és Ungár Péter LMP-s politikusok a vasárnapi ellenzéki egyeztetés utánFotó: botost/444.hu

Valamivel szofisztikáltabban fogalmaz, de kitart részegezése mellett Vágó Gábor, az LMP egyéni képviselőjelöltje, aki vasárnap este az ellenzéki pártok egyeztetése után félreérthetetlenül arra célzott, hogy a Demokratikus Koalíciót képviselő Gyurcsány Ferenc ittasan ült asztalhoz.

„Ha én mondjuk részeg vagyok, és meghívok barátokat otthonra beszélgetni, az a minimum, hogy őt is megkínálom whiskeyvel” 

- mondta Vágó, aki a 444-nek megerősítette, hogy ezt fizikailag és a szó átvitt értelmében is komolyan kell venni.

Gyurcsány Ferenc és Molnár Csaba alelnök hétfőn jelezték, hogy beperlik Vágót, mivel a mondottak alapján csak a DK-sokra gondolhatott, akik „becsületükben sértve érzik magukat Vágó Gábor hitvány hazugsága miatt”. 

Vágó a perelésre reagált hétfő délután. Azt írta, 

„tartozunk az országnak és a választóinknak, hogy józanul és felelősségteljesen az ország jobbítására és együttműködésre törekszünk. Nem elégtétellel kell fenyegetőzni, hanem jövőt mutatni a hazánknak”.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.