Vége az egész éjszaka tartó feszültségnek és izgatott várakozásnak, összeszámolták az orosz elnökválasztáson leadott szavazatokat!

Hétfő hajnalig a szavazatok 99 százalékát összesítették az oroszországi elnökválasztás után, de már végeredményt hirdetünk, mert a versenyben vezető jelölt előnye már behozhatatlan. A választást

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin,

Oroszország immár négyszeres elnöke nyerte a szavazatok 76,65 százalékával, 64,83 százalékot verve Pavel Grugyinyin kommunista multimilliomosra, aki 11,82 százalékos szavazataránnyal másodikként végzett. A harmadik a nevében liberális demokrata, ideológiájában fasiszta Vlagyimir Zsirinovszkij lett 5,68 százalékkal.

Még két jelöltnek sikerült egy százalék fölé kerülnie. Kszenija Szobcsak valóságshow-hős, Putyin pétervári cimborájának a lánya 1,66, az első igazi ellenzéki jelölt, Grigorij Javlinszkij pedig 1,04 százalékot kapott.

Vlagyimir Putyin 3,5-szer annyi szavazatot szerzett, mint a vetélytársai összesen. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.