Vége az egész éjszaka tartó feszültségnek és izgatott várakozásnak, összeszámolták az orosz elnökválasztáson leadott szavazatokat!

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Hétfő hajnalig a szavazatok 99 százalékát összesítették az oroszországi elnökválasztás után, de már végeredményt hirdetünk, mert a versenyben vezető jelölt előnye már behozhatatlan. A választást

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin,

Oroszország immár négyszeres elnöke nyerte a szavazatok 76,65 százalékával, 64,83 százalékot verve Pavel Grugyinyin kommunista multimilliomosra, aki 11,82 százalékos szavazataránnyal másodikként végzett. A harmadik a nevében liberális demokrata, ideológiájában fasiszta Vlagyimir Zsirinovszkij lett 5,68 százalékkal.

Még két jelöltnek sikerült egy százalék fölé kerülnie. Kszenija Szobcsak valóságshow-hős, Putyin pétervári cimborájának a lánya 1,66, az első igazi ellenzéki jelölt, Grigorij Javlinszkij pedig 1,04 százalékot kapott.

Vlagyimir Putyin 3,5-szer annyi szavazatot szerzett, mint a vetélytársai összesen. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.