Vége az egész éjszaka tartó feszültségnek és izgatott várakozásnak, összeszámolták az orosz elnökválasztáson leadott szavazatokat!

külföld
2018 március 19., 05:19
comments 33

Hétfő hajnalig a szavazatok 99 százalékát összesítették az oroszországi elnökválasztás után, de már végeredményt hirdetünk, mert a versenyben vezető jelölt előnye már behozhatatlan. A választást

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin,

Oroszország immár négyszeres elnöke nyerte a szavazatok 76,65 százalékával, 64,83 százalékot verve Pavel Grugyinyin kommunista multimilliomosra, aki 11,82 százalékos szavazataránnyal másodikként végzett. A harmadik a nevében liberális demokrata, ideológiájában fasiszta Vlagyimir Zsirinovszkij lett 5,68 százalékkal.

Még két jelöltnek sikerült egy százalék fölé kerülnie. Kszenija Szobcsak valóságshow-hős, Putyin pétervári cimborájának a lánya 1,66, az első igazi ellenzéki jelölt, Grigorij Javlinszkij pedig 1,04 százalékot kapott.

Vlagyimir Putyin 3,5-szer annyi szavazatot szerzett, mint a vetélytársai összesen. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.