A korlátlan időre megválasztott kínai elnök azt ígéri, nem mások kárára fognak fejlődni

Egyedül a szocializmus mentheti meg Kínát - jelentette ki kedden Hszi Csin-ping államfő három nappal azután, hogy a törvényhozás, a közel háromezer fős Országos Népi Gyűlés ellenszavazat nélkül, korlátlan időre újraválasztotta.

Hszi Csin-pingFotó: GREG BAKER/AFP

A Hszi Csin-ping figyelmeztetett arra, hogy kudarcra van ítélve minden olyan kísérlet, amely az ország szuverenitásának, területi egységének megosztására törekszik. Az ország teljes újraegyesítésére kell törekedni, ez felel meg leginkább a kínai nép érdekeinek - utalt a tajvani helyzetre. 

Szólt arról is, hogy az ország négy évtizede tartó felemelkedése nem jelent veszélyt senki számára. Kiemelte, hogy Kína erős akar lenni, de nem agresszív, és nem a világ többi részének kárára fog fejlődni. Donald Trump amerikai elnök által kilátásba helyezett protekcionista fenyegetésekre utalva megjegyezte, hogy „Kína soha nem fogja más ország érdekeit feláldozni saját tisztességes fejlődése érdekében”. A hazai és a külföldi cégeknek pedig megígérte, hogy igazságos feltételek mellett versenyezhetnek az országban. 

A két hétig tartó ülésszak alatt a több mint 2900 küldött jóváhagyta az ország alkotmányának módosítását, kulcsfontosságú vezetői tisztségekbe jelölt személyek névsorát, az ország és a régiók költségvetését.(BBC/MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.