A korlátlan időre megválasztott kínai elnök azt ígéri, nem mások kárára fognak fejlődni

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Egyedül a szocializmus mentheti meg Kínát - jelentette ki kedden Hszi Csin-ping államfő három nappal azután, hogy a törvényhozás, a közel háromezer fős Országos Népi Gyűlés ellenszavazat nélkül, korlátlan időre újraválasztotta.

Hszi Csin-pingFotó: GREG BAKER/AFP

A Hszi Csin-ping figyelmeztetett arra, hogy kudarcra van ítélve minden olyan kísérlet, amely az ország szuverenitásának, területi egységének megosztására törekszik. Az ország teljes újraegyesítésére kell törekedni, ez felel meg leginkább a kínai nép érdekeinek - utalt a tajvani helyzetre. 

Szólt arról is, hogy az ország négy évtizede tartó felemelkedése nem jelent veszélyt senki számára. Kiemelte, hogy Kína erős akar lenni, de nem agresszív, és nem a világ többi részének kárára fog fejlődni. Donald Trump amerikai elnök által kilátásba helyezett protekcionista fenyegetésekre utalva megjegyezte, hogy „Kína soha nem fogja más ország érdekeit feláldozni saját tisztességes fejlődése érdekében”. A hazai és a külföldi cégeknek pedig megígérte, hogy igazságos feltételek mellett versenyezhetnek az országban. 

A két hétig tartó ülésszak alatt a több mint 2900 küldött jóváhagyta az ország alkotmányának módosítását, kulcsfontosságú vezetői tisztségekbe jelölt személyek névsorát, az ország és a régiók költségvetését.(BBC/MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.