Hárommilliárd forint kampánytámogatást kaphatnak a kamupártok

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hiába vezették be az egyszázalékos visszafizetési küszöböt, amiért a pártvezetők gyakorlatilag a saját vagyonukkal felelnek, ez sem riasztotta el a bizniszszervezeteket mondta a Transparency International jogi igazgatója a Blikknek. Ligeti Miklós szerint

"tizennégy kamupártnak nevezhető formáció tudott országos listát állítani. Ezek összesen 3 milliárd forint kampánytámogatásra számíthatnak a jogszabályok szerint."

A Transparency szakértője szerint az ingyenpénz "mágnesként vonzza a kamupártokat."

A Nemzeti Választási Bizottság múlt héten mutatta be az országos pártlistás szavazólap mintáját, amin

23 pártlista neve szerepel.

2010-ben, a régi rendszer szerint bonyolított utolsó választáson 6 párt volt képes országos listát állítani, 2014-ben, a Fidesz új rendszerében már 1531 egyéni jelölt volt 18 pártlistán.

Az a párt, amelyik 

  • 27 jelöltet tud állítani, az 150 millió forintos kampánytámogatásban részesül, 
  • 54 jelöltnél már 300 millió az összeg,
  • ha mind a 106 választókörzetben indít jelöltet a szervezet, akkor 600 milliót kap.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.