20 ezerből csak 20 kérelmezőt utasítottak vissza a letelepedésikötvény-programban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Húszezer kérelmezőből csak húsz letelepedésikötvény-igénylőt és 44 hozzátartozót utasítottak vissza a magyar hatóságok nemzetbiztonsági vagy közbiztonsági kifogással az egész világról a kötvényprogram négyéves fennállása alatt – közölte Végh Zsuzsanna, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal főigazgatója az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának részben zárt ülésén a Magyar Nemzet beszámolója szerint. Végh eredetileg a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetről tartott volna beszámolót, az ellenzéki képviselők kérdéseire azonban váratlanul elmondott néhány, a kötvényprogrammal kapcsolatos, korábban titkolt adatot is.

Az is kiderült, hogy a visszautasítottak között 3 kínai állampolgár van, így az összesen 64 visszautasított többsége Oroszországból, a Közel-Keletről és Észak-Afrikából próbálkozott, Kína után ugyanis ezekből a térségekből érdeklődtek legtöbben a magyar kötvényprogram iránt.

Végh szerint a kötvényigénylők biztonsági átvilágítása megnyugtatóan zajlott, erre azonban kevés a bizonyíték, sőt, nyomok inkább ennek ellenkezőjére utalnak. A több országban is körözött Ghaith Pharaon beutazása például rávilágít, hogy a magyar hatóságok néha azért hajlamosak elsiklani biztonsági kockázatok felett.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.