Lemondott a mianmari elnök, mert „elfáradt”

Fáradtságra hivatkozva lemondott szerdán Htin Kiav mianmari elnök, nem sokkal később pedig a képviselőház elnöke is bejelentette lemondását. 

Az elnöki hivatal a Facebookon azt írta, hogy Htin 

azonnali hatállyal lemondott, hogy „kipihenhesse az államfői feladatokkal és kötelezettségekkel járó fáradalmait.” 

Az alkotmánnyal összhangban a parlament hét munkanapon belül megválasztja az utódját - áll a hivatal közleményében.

Htin Kiav és Aung Szan Szú KjiFotó: AUNG HTET/AFP

A 72 éves Htin Kiav közeli szövetségese, gyerekkori barátja az országot de facto vezető, Nobel-békedíjas Aung Szan Szú Kjinek, aki hivatalosan államtanácsosi minőségben vezeti a kormányt, illetve a külügyi tárcát - írja az MTI.

Nagy a mozgolódás ma a mianmari politikában, mert a najpjidói parlament alsóházának alelnöke ugyancsak szerdán bejelentette, hogy lemondott hivataláról az ország képviselőházának elnöke, Vin Mjint.

Az országban amúgy zajlik egy központilag támogatott népirtás, amely miatt néhány hónap alatt 700 ezer rohingya menekült el Bangladesbe.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.