Szél Bernadett beperli Németh Szilárdot, amiért azzal vádolta, hogy migránsokat juttatott Európába

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Fidesz alelnöke az Echo TV-ben magyarázott kedd este arról, hogy értelmezése szerint Szél Bernadett szervezte meg a migránsok Európába juttatását. Az LMP miniszterelnök-jelöltje másnap közölte személyiségi jogsértés miatt bepereli Németh Szilárdot. 

Az LMP úgy látja, hogy a kijelentés nem véleménynyilvánítás, hanem nyilvánvalóan hamis tényállítás. A párt szerint Németh Szilárd nem teljesíti a választópolgárok általi meghatalmazásból fakadó feladatait és kötelezettségeit, mivel a Nemzetbiztonsági bizottság alelnökeként kormánypárti képviselőtársaival obstruálja a parlament egyik legfontosabb bizottságának munkáját. A kormánypárti képviselők ugyanis kedden sem voltak hajlandóak megjelenni a bizottság ülésén.

Az LMP szerint a kormánypárti bojkott miatt a legfontosabb időszakban megszűnt a titkosszolgálatok civil kontrollja, ellenőrzési lehetősége. Németh Szilárd állításairól azt írták, hogy azoknak a valósághoz semmi köze, semmilyen ténybeli alapjuk nincs. (via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.