Szél Bernadett beperli Németh Szilárdot, amiért azzal vádolta, hogy migránsokat juttatott Európába

2018 március 21., szerda 12:22
231

A Fidesz alelnöke az Echo TV-ben magyarázott kedd este arról, hogy értelmezése szerint Szél Bernadett szervezte meg a migránsok Európába juttatását. Az LMP miniszterelnök-jelöltje másnap közölte személyiségi jogsértés miatt bepereli Németh Szilárdot.

Az LMP úgy látja, hogy a kijelentés nem véleménynyilvánítás, hanem nyilvánvalóan hamis tényállítás. A párt szerint Németh Szilárd nem teljesíti a választópolgárok általi meghatalmazásból fakadó feladatait és kötelezettségeit, mivel a Nemzetbiztonsági bizottság alelnökeként kormánypárti képviselőtársaival obstruálja a parlament egyik legfontosabb bizottságának munkáját. A kormánypárti képviselők ugyanis kedden sem voltak hajlandóak megjelenni a bizottság ülésén.

Az LMP szerint a kormánypárti bojkott miatt a legfontosabb időszakban megszűnt a titkosszolgálatok civil kontrollja, ellenőrzési lehetősége. Németh Szilárd állításairól azt írták, hogy azoknak a valósághoz semmi köze, semmilyen ténybeli alapjuk nincs. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt