Szél Bernadett beperli Németh Szilárdot, amiért azzal vádolta, hogy migránsokat juttatott Európába

politika
2018 március 21., 12:22
comments 225

A Fidesz alelnöke az Echo TV-ben magyarázott kedd este arról, hogy értelmezése szerint Szél Bernadett szervezte meg a migránsok Európába juttatását. Az LMP miniszterelnök-jelöltje másnap közölte személyiségi jogsértés miatt bepereli Németh Szilárdot.

link Forrás

Az LMP úgy látja, hogy a kijelentés nem véleménynyilvánítás, hanem nyilvánvalóan hamis tényállítás. A párt szerint Németh Szilárd nem teljesíti a választópolgárok általi meghatalmazásból fakadó feladatait és kötelezettségeit, mivel a Nemzetbiztonsági bizottság alelnökeként kormánypárti képviselőtársaival obstruálja a parlament egyik legfontosabb bizottságának munkáját. A kormánypárti képviselők ugyanis kedden sem voltak hajlandóak megjelenni a bizottság ülésén.

Az LMP szerint a kormánypárti bojkott miatt a legfontosabb időszakban megszűnt a titkosszolgálatok civil kontrollja, ellenőrzési lehetősége. Németh Szilárd állításairól azt írták, hogy azoknak a valósághoz semmi köze, semmilyen ténybeli alapjuk nincs. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.