Letartóztatták Czeglédy Csaba egyik alkalmazottját is

bűnügy
2018 március 22., 14:12
comments 122

Újabb gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el harminc napra a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a Czeglédy-ügyben csütörtökön. A férfi ellen - akit a pénzügyőrök kedden vettek őrizetbe - különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt indult nyomozás.

Czeglédy Czabát azzal gyanúsítják, hogy több mint 6 milliárd forint adót és járulékot csalt el bűnszervezetben, üzletszerűen, amikor diákmunkások közvetítésével foglalkozott.Czeglédy március elején nyolc hónap előzetes letartóztatás után szabadlábra került, miután független jelöltként elindult a választáson, támogatói pedig össze is gyűjtötték a szükséges aláírásokat, így megillette a mentelmi jog.  Csakhogy másnap Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte a mentelmi jogának felfüggesztését, délután pedig meg is szavazta ezt az Nemzeti Választási Bizottság.

A megalapozott gyanú szerint a férfi Czeglédy munkatársa a Humán Operátor Zrt. alkalmazottjaként működött közre az állami költségvetés megkárosításában. Az eddigi információk szerint a gyanúsított a szombathelyi székhelyű részvénytársaság dolgozójaként többek között könyvelési tevékenységgel, az iskolaszövetkezetek adóbevallásainak elkészítésével és benyújtásával vett részt a bűncselekményben.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás. Czeglédy szombathelyi önkormányzati képviselő az Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt színeiben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.