A Mandiner újságírója beült az államtitkár asszony autójába, hogy az kényelmesen elmondhassa: ingyenes lesz a KRESZ-vizsga

Az amerikai szórakoztatóiparban már régóta divat az autós talk show: James Corden carpool karaoke-jától Jerry Seinfeld netflixes sorozatáig, ahol komikusokkal kocsikázik. Itthon például D. Tóth Kriszta fuvaroz sztárokat ide-oda, de vannak más próbálkozók is.

A Mandiner most egyszerre két fontos újítással kavarta fel az autós videók hazai állóvizét. Egyrészt náluk az újságírót viszi el egy körre az interjúalany, nem fordítva, másrészt az interjúalany nem holmi celeb, hanem egy kampányoló politikus és kormánytisztviselő.

Bár a kormány már hónapokkal ezelőtt, tavaly novemberben bejelentette, hogy megtéríti a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját a 20 év alattiaknak, de az erről szóló kormányrendelet csak ma jelent meg a Magyar Közlönyben. Ami épp elég apropó volt a Habony Árpád hitelezője által felvásárolt Mandinernek, hogy az újságírójuk beüljön Novák Katalin autójába, és a következő kérdéseket szegezze neki, sorrendben:

- Honnét jött az ötlet, hogy a KRESZ-vizsgát ingyenessé tegyék?

- És a gyakorlatban hogyan kell ezt elképzelni?

- És összesen mekkora összeget különítettek el erre a célra?

- Ön egyébként mennyi idős korában szerezte meg a jogosítványát? 

- Akkor az egy különösen stresszes vizsga lehetett! 

- És mit gondol a női vezetőkkel kapcsolatos sztereotípiákról? 

- És a politikus vezetőknél?

- Én köszönöm.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.