A Mandiner újságírója beült az államtitkár asszony autójába, hogy az kényelmesen elmondhassa: ingyenes lesz a KRESZ-vizsga

media
2018 március 23., 12:55
comments 110

Az amerikai szórakoztatóiparban már régóta divat az autós talk show: James Corden carpool karaoke-jától Jerry Seinfeld netflixes sorozatáig, ahol komikusokkal kocsikázik. Itthon például D. Tóth Kriszta fuvaroz sztárokat ide-oda, de vannak más próbálkozók is.

A Mandiner most egyszerre két fontos újítással kavarta fel az autós videók hazai állóvizét. Egyrészt náluk az újságírót viszi el egy körre az interjúalany, nem fordítva, másrészt az interjúalany nem holmi celeb, hanem egy kampányoló politikus és kormánytisztviselő.

Bár a kormány már hónapokkal ezelőtt, tavaly novemberben bejelentette, hogy megtéríti a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját a 20 év alattiaknak, de az erről szóló kormányrendelet csak ma jelent meg a Magyar Közlönyben. Ami épp elég apropó volt a Habony Árpád hitelezője által felvásárolt Mandinernek, hogy az újságírójuk beüljön Novák Katalin autójába, és a következő kérdéseket szegezze neki, sorrendben:

- Honnét jött az ötlet, hogy a KRESZ-vizsgát ingyenessé tegyék?

- És a gyakorlatban hogyan kell ezt elképzelni?

- És összesen mekkora összeget különítettek el erre a célra?

- Ön egyébként mennyi idős korában szerezte meg a jogosítványát? 

- Akkor az egy különösen stresszes vizsga lehetett! 

- És mit gondol a női vezetőkkel kapcsolatos sztereotípiákról? 

- És a politikus vezetőknél?

- Én köszönöm.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.