Bannon szerint a világon mindenhol árulják a Facebook adatait

Trump korábbi stratégiai főtanácsadója azt állítja, nem tudott a Cambridge Analyticánál zajló, facebookos adatbányászatról, de elismerte, hogy segített összerakni a céget. Steve Bannon egy New York-i konferencián azt állította sem ő, sem a Cambridge Analytica nem használt Facebookról kinyert információkat a választások befolyásolásához. 

A  gyanú szerint a cég 50 millió felhasználó adatait szerezhette meg a Facebookról, majd használhatta fel politikai kampányok során, miközben a Facebook vélhetően nagyon keveset tett azért, hogy ezt megakadályozzák. Bannon is megjegyezte, hogy a Facebookról szerzett információkat a világon mindenhol árulják. 

Mindannyian jobbágyok vagytok. Jól fizetett jobbágyok, de akkor is jobbágyok. Minden adat kint van, a Facebook pedig ingyen átveszi a cuccaidat, és nagy profittal eladja, az egész életed felett ők rendelkeznek” - magyarázta el a közönségnek, szerinte hogyan működnek a közösségi oldalak. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.