Ezentúl tilos fegyvert és kézigránátot vinni az ukrán parlamentbe

külföld
2018 március 23., 09:19
comments 23

Az ukrán parlament csütörtökön hozott döntést arról, hogy ezentúl legyen tilos fegyvert és robbanószereket bevinni az ülésterembe, és ezt a bejáratnál ellenőrizni is fogják - írja a New York Times.

A téma azután került napirendre, hogy - a terrorizmus gyanújával őrizetbe vett - Nagyija Szavcsenko pisztolyt és három kézigránátot vitt magával az ülésterembe - mint kiderült, ezt eddig semmilyen törvény nem tiltotta. Ukrajnában lehet fegyvert viselni, de csak önvédelmi, illetve vadászati célból. Kézigránátot azonban egyetlen civil sem tarthat, illetve hordhat magánál.

photo_camera Fotó: Vaszilij Makszimov / AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.