Tiborczhoz köthető kempingbe költözne a B.my.Lake fesztivál

Zamárdiból Keszthelyre költözne a B.my.Lake zenei fesztivál - írja a Népszava. A zalai város önkormányzata és a térségi képviselő ellenzi a több napos,  Tiborcz- és Mészáros-érdekeltségekhez köthető augusztusi bulit.

A B.my.Lake fesztiválnak az első években a balatonvilágosi Club Aliga, később Zamárdi adott otthont. A szervezők augusztusban már Keszthelyre várnák a fesztivál látogatóit ugyanis új helyszínen, a Zala Kempingben rendeznék meg a fesztivált. 

A szervező céggel egy nemrég estébe nyúló képviselő-testületi ülésen egyeztettek a zamárdiak, akik közül sokan amiatt aggódtak, mert már kiadták nyaralóikat a fesztiválra érkezőknek. Miután kiderült, a Volt Produkció az idei fesztivált már mindenképpen Keszthelyre tervezi, sikerült megállapodni a céggel, nem bontották fel a paktumot, s úgy döntöttek a felek, az eddig a B.my.Lake társrendezvényeként futó Strand Fesztivál nagyobb területet kap, jövőre pedig ismét tárgyalnak az elektronikus fesztivál sorsáról.

Ennek helyzete egyelőre ingatag, mert kiderült, a Volt Produkciónak még nem sikerült megegyeznie Keszthellyel. A város kormánypárti polgármestere, Ruzsics Ferenc nem akart nyilatkozni az ügyről: a Népszava megkeresését azzal hárította el, jelenleg is tartanak a tárgyalások a fesztiválról.

A B.my.Lake tervezett helyszíne a Zala kemping, mely tavaly nyár óta Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István érdekeltségébe tartozik: a 3,1 hektáros, eredendően 976,5 millió forint értékűre becsült területet 250 millióért szerezték meg. Nem ez az egyetlen Tiborcz-érdekeltség Keszthelyen. Hivatalosan ugyan kiszállt már a vitorláskikötőt és területét üzemeltető cégből, de még mindig üzlettársai irányítják azt, és szintén Tiborcz üzleti köréhez tartozik a Hullám Szálló, valamint az egykori Phoenix Hotel beépíthető telke is.

Jól járhat a fesztivállal érkező vendégsereggel Mészáros Lőrinc is, aki szintén több keszthelyi érdekeltséggel bír. Tavalyelőtt került Mészároshoz a Hunguest Hotels, az ország egyik legnagyobb szállodalánca, melynek egyik tagja a keszthelyi Hotel Helikon, de övé a – part menti, Tiborcz-féle Hullámmal szomszédos - Balaton Szálló, valamint a jelenleg üresen álló Hotel Via is.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.