A Facebook 58 milliárd dollárt bukott, mióta kiderült, hogy politikai manipulációra használták a felhasználók adatait

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Cambridge Analytica-botrány kirobbanása óta mélyrepülésbe kezdtek a Facebook részvéyei a tőzsdén. Miután a hét elején kiderült, hogy a cég a felhasználók beleegyezése nélkül, mintegy 50 millió Facebook-profil adatainak elemzésével próbált többet megtudni az amerikai választók politikai nézeteiről, az oldal részvényei a hétfői 176,80 dolláros szintről péntek estére 159,30 dollárra zuhantak. Egy hét alatt 58 milliárd dollárral csökkent a Facebook piaci értéke. 

Úgy látszik, hogy a részvények esését az sem állította meg, hogy Mark Zuckerberg is megszólalt, és elismerte, hogy követtek el hibákat. A botrány miatt szerdán a Mozilla és a Commerzbank is felfüggesztette a hirdetéseit az oldalon. A M&C Saatchi nevű reklámcég vezetője, David Kershaw azt mondta, hogy egy ponton az ügyfeleinek is elege lesz. Pénteken pedig Elon Musk is törölte a Tesla és a Spacex Facebook-oldalait. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.