A Facebook 58 milliárd dollárt bukott, mióta kiderült, hogy politikai manipulációra használták a felhasználók adatait

2018 március 24., szombat 13:53
88

A Cambridge Analytica-botrány kirobbanása óta mélyrepülésbe kezdtek a Facebook részvéyei a tőzsdén. Miután a hét elején kiderült, hogy a cég a felhasználók beleegyezése nélkül, mintegy 50 millió Facebook-profil adatainak elemzésével próbált többet megtudni az amerikai választók politikai nézeteiről, az oldal részvényei a hétfői 176,80 dolláros szintről péntek estére 159,30 dollárra zuhantak. Egy hét alatt 58 milliárd dollárral csökkent a Facebook piaci értéke.

Úgy látszik, hogy a részvények esését az sem állította meg, hogy Mark Zuckerberg is megszólalt, és elismerte, hogy követtek el hibákat. A botrány miatt szerdán a Mozilla és a Commerzbank is felfüggesztette a hirdetéseit az oldalon. A M&C Saatchi nevű reklámcég vezetője, David Kershaw azt mondta, hogy egy ponton az ügyfeleinek is elege lesz. Pénteken pedig Elon Musk is törölte a Tesla és a Spacex Facebook-oldalait. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt