A Facebook 58 milliárd dollárt bukott, mióta kiderült, hogy politikai manipulációra használták a felhasználók adatait

tech
2018 március 24., 13:53
comments 84

A Cambridge Analytica-botrány kirobbanása óta mélyrepülésbe kezdtek a Facebook részvéyei a tőzsdén. Miután a hét elején kiderült, hogy a cég a felhasználók beleegyezése nélkül, mintegy 50 millió Facebook-profil adatainak elemzésével próbált többet megtudni az amerikai választók politikai nézeteiről, az oldal részvényei a hétfői 176,80 dolláros szintről péntek estére 159,30 dollárra zuhantak. Egy hét alatt 58 milliárd dollárral csökkent a Facebook piaci értéke.

Úgy látszik, hogy a részvények esését az sem állította meg, hogy Mark Zuckerberg is megszólalt, és elismerte, hogy követtek el hibákat. A botrány miatt szerdán a Mozilla és a Commerzbank is felfüggesztette a hirdetéseit az oldalon. A M&C Saatchi nevű reklámcég vezetője, David Kershaw azt mondta, hogy egy ponton az ügyfeleinek is elege lesz. Pénteken pedig Elon Musk is törölte a Tesla és a Spacex Facebook-oldalait. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.