A Párbeszéd kikéri a rászorulóknak EU-s élelmiszersegélyt küldő projekt összes dokumentumát az Emmitől

bűnügy
2018 március 24., 09:30
comments 96

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatot kezdeményezett a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Programban (RSZTOP) kiosztott élelmiszersegélyekkel kapcsolatban. (Ezek azok, amiket fideszes politikusok úgy adtak át, mintha azokat nem az EU, hanem a kormány küldte volna.)

photo_camera Szabó Tímea független képviselő, a Párbeszéd tagja felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2014. október 13-án. Fotó: Kovács Attila / MTI

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke közölte: kikéri a projekt összes dokumentumát a minisztériumból. Mint írta:

„Már több írásbeli kérdést intéztünk Balog Zoltán minisztériumához, hogy magyarázzák meg, miért késett több, mint egy évet az élelmiszercsomagok beszerzésére kiírt közbeszerzés és azt is, hogy mennyi rászoruló kapott végül ilyen csomagokat. A kormány egyik kérdést sem tudta érdemben megválaszolni, ami arra enged következtetni, hogy valami nagyon nincsen rendben ezzel a programmal.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.