Váratlan fordulat: a választási bizottság szerint Orbán nyugodtan pózolhat óvodás gyerekekkel szülői beleegyezés nélkül

POLITIKA
2018 március 25., 20:33
comments 310
Orbán Viktor kiskorú gyermekekre veti magát.
photo_camera Orbán Viktor kiskorú gyermekekre veti magát. Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala, közkincs

Nem történt jogellenes kampánytevékenység Orbán Viktor óvodai látogatásai során - sietett jelezni közleményben Komárom-Esztergom megye 3-as számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága, és gyorsan tájékoztatták döntésükről az MTI-t is. 

Az MSZP-Párbeszéd és miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely, Szél Bernadett LMP-s miniszterelnök-jelölt, továbbá az Együtt és a Momentum is panasszalt élt amiatt, hogy Czunyiné Bertalan Judit a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje és Orbán Viktor március 21-én (Dad községben) óvodai és bölcsődei látogatásai során kisgyerekekkel fényképezkedtek és erről a miniszterelnök Facebook-oldalán videóban és fotókon is beszámolt, és természetesen át is vette a komplett magyar sajtó. 

A gyerekek felismerhetőek voltak, de a szülők beleegyezését nem kérték a felvételekhez. 

A helyi választási bizottság mindenre válaszolt, csak a kifogásolt kérdésre nem. Szerintük 

  • nem hangzott el választók magatartásának befolyásolására irányuló beszéd, 
  • továbbá nem adtak át olyan tárgyakat sem, amelyek a párt szimbólumait, vagy a jelölt nevét tartalmazzák, 
  • Mindezek nyomán a választási bizottság úgy ítélte meg, hogy a választási eljárás alapelvei nem sérültek.

A helyi választási bizottság valamennyi kifogást 3 igen és 1 nem szavazattal elutasította - és már sietve ment is a közlemény az MTI-nek. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.