60 orosz diplomatát utasít ki az USA a Szkripal-ügy miatt

külföld
2018 március 26., 13:41

Donald Trump amerikai elnök elrendelte hétfőn hatvan orosz diplomata kiutasítását az Egyesült Államokból és a seattle-i orosz konzulátus bezárását válaszul a Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynök és lánya elleni március eleji angliai támadásra, amelyet a brit hatóságok szerint idegméreggel hajtottak végre az orosz államhoz köthető ügynökök.

Közben 14 EU-tagállam is orosz diplomaták kiutasításáról döntött, köztük Németország, Franciaország, Lengyelország, Hollandia, Dánia, Litvánia, Csehország és Lettország is, Ukrajna pedig 13 orosz diplomatát küld haza. (MTI, BBC, RT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.