A csengeri nő ügyvédje szerint létezik egy olyan dokumentum, ami szerint Kósa Lajos is előnyben részesült volna

Hétfő este volt az ATV vendége Helmeczy László ügyvéd, aki az 1300 milliárd forintos örökséggel Kósa Lajost elbűvölő csengeri Sz. Gáborné ügyvédje, illetve mellette a DK képviselője Nyíregyházán. A műsorban arról beszélt, hogy látott egy olyan dokumentumot, ami arról szólt, hogy Kósa Lajos is előnyben részesült volna. 

A műsor után a hvg.hu kereste meg a férfit, aki elmondta, hogy egy ajándékozási szerződésről van szó, amin ügyvédi ellenjegyzés van. Azaz ez nem közokirat, de bizonyító erejű magánokirat.

Helmeczy elmondta azt is, hogy a szerződés 2016. elején született, és azon szerepel Sz.-né és Kósa Lajos aláírása is. Az előny nem pénzt, hanem valami egyebet takar a papíron. A műsorban viszont nem kívánta elárulni, hogy mi volt ez az egyéb a szerződésben, és még az értékét sem kívánta megbecsülni. 

Az ügyvéd a dokumentumot nem mutatta meg az adásban, de azt állította, hogy nála van, a Kósa Lajos édesanyjának nevére kiállított közjegyző előtt hitelesített 800 milliós ajándékozási szerződéssel együtt. 

Az is hétfőn derült ki, hogy Sz. Gáborné elhagyta az országot, állítólag gyógykezelésen van, és a választásokig már nem jön haza. Ugyanígy eltűnt Kósa Lajos is, akinek nyilvános programjait sorra mondta le a Fidesz, és már csak maximum nem meghirdetett eseményeken engedik átadni dolgokat. 

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.