A csengeri nő ügyvédje szerint létezik egy olyan dokumentum, ami szerint Kósa Lajos is előnyben részesült volna

bűnügy
2018 március 27., 04:19
comments 147

Hétfő este volt az ATV vendége Helmeczy László ügyvéd, aki az 1300 milliárd forintos örökséggel Kósa Lajost elbűvölő csengeri Sz. Gáborné ügyvédje, illetve mellette a DK képviselője Nyíregyházán. A műsorban arról beszélt, hogy látott egy olyan dokumentumot, ami arról szólt, hogy Kósa Lajos is előnyben részesült volna. 

A műsor után a hvg.hu kereste meg a férfit, aki elmondta, hogy egy ajándékozási szerződésről van szó, amin ügyvédi ellenjegyzés van. Azaz ez nem közokirat, de bizonyító erejű magánokirat.

Helmeczy elmondta azt is, hogy a szerződés 2016. elején született, és azon szerepel Sz.-né és Kósa Lajos aláírása is. Az előny nem pénzt, hanem valami egyebet takar a papíron. A műsorban viszont nem kívánta elárulni, hogy mi volt ez az egyéb a szerződésben, és még az értékét sem kívánta megbecsülni. 

Az ügyvéd a dokumentumot nem mutatta meg az adásban, de azt állította, hogy nála van, a Kósa Lajos édesanyjának nevére kiállított közjegyző előtt hitelesített 800 milliós ajándékozási szerződéssel együtt. 

Az is hétfőn derült ki, hogy Sz. Gáborné elhagyta az országot, állítólag gyógykezelésen van, és a választásokig már nem jön haza. Ugyanígy eltűnt Kósa Lajos is, akinek nyilvános programjait sorra mondta le a Fidesz, és már csak maximum nem meghirdetett eseményeken engedik átadni dolgokat. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.