Elindulhat a választáson az Összefogás Párt jelöltje, akit élettársa megölésének előkészítésével vádolnak

Tbg
POLITIKA
2018 március 27., 23:27

Egy hete kiengedték az előzetes letartóztatásból Dr. Kiss Gyulát, aki három éve ül előzetesben amiatt, mert emberölés előkészítésével vádolják.

Kiss a vádirat szerint élettársával próbált meg végezni, és három éve ült előzetesben, amikor hirtelen felkerült az Összefogás Párt országos listájára, amiért mentelmi jog illeti meg.

Az esetről az RTL Klub híradója számolt be. A tévé bemutatta a helyi választási bizottság döntéséről készült jegyzőkönyvet, amelyből kiderült, a férfi mentelmi jogáról a 17 tagú testület dönött: 10-en a mentelmi jog megadása mellett, 7-en ellene szavaztak.

Dr. Kiss Gyulára és pártjára, akár még szavazni is lehet április 8-án. Az Összefogás Párt elnöke, Szepessy Zsolt sem ismeretlen: úgy maradhatott a párt elnöke, hogy nem tud elszámolni az előző választás kampánytámogatásaival, 300 millió forinttal. 

A semmiből előbukkanó, elképesztő pénzeket lenyúló pártokat indulását az tette lehetővé, hogy a Fidesz-KDNP 2013-ban alaposan átírta a választási törvényt. 

A Kiss-sztoriról bővebben itt írtunk. (RTL Klub)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.