Győztek az óvodások: elmaradt a kismarosi óvoda pályaátadója, ahol Rétvári Bence villogott volna a biodíszletnek használt négyévesekkel

Tbg
POLITIKA
2018 március 27., 16:39
comments 123

Egy kampányeseménnyel kevesebbel kell beérnie Rétvári Bence államtitkárnak, a kismarosi óvoda ugyanis az utolsó pillanatban lemondta az ünnepséget, amelyre biodíszletként ismét az óvodásokat próbálták felhasználni.

No, nem azért maradt el az ünnepség, mert az átadásnak valójában nem volt indoka, hiszen a kérdéses óvoda sportpályáját tavaly augusztusban már átadták. A mostani, kampányra időzített átadóünnepséget félhetően szülői tiltakozás miatt nem tartották meg.

Az Indexet és a 444-et is megkereste egy, névtelenséget kérő apuka, miután a múlt héten a tudomására jutott, hogy az óvoda, ahová négyéves gyereke jár, valamiféle kampányeseményben sántikál.

Azt ugyanis az intézmény nem közölte a szülőkkel, hogy a gyerekeknek miért marad el egy előre behirdetett színházi előadás, és miért kell helyette egyen pólóban megjelennie az óvodában, ahol „egy közös kis tornázás” lesz.

Végül az apuka pénteken, az önkormányzaton egy meghívóból tudta meg, hogy az önkormányzat és az óvoda valójában a tavaly már átadott sportpálya ünnepélyes átadójára készül, amin a polgármester mellett Rétvári Bence is felszólal, és az eseményre a sajtót is várják.

Az apuka elmondta, erről meg sem kérdezték a szülőket, akiknek egyébként - a törvény szerint legalábbis - joguk volna dönteni arról, hogy gyereküket fotózhatják-e vagy sem.

Rétvári Bence múlt héten ennek ellenére sikerrel dolgoztatott meg óvodásokat, „szívünkben hála vagyon, a szemünkben szeretet” - énekelték a kicsik a piliscsabai Erdészkerti Óvoda megnyitóján, ahova kirendelték őket. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.