Mészáros Lőrinc és a lánya a miniszterrel, az államtitkárral és a fideszes képviselővel tette le az alapkövét a beruházásnak, amire 1,8 milliárd forintot adott az állam

gazdaság
2018 március 27., 12:07
comments 86

A tűzhelyeket és kandallókat gyártó salgótarjáni cég új üzemcsarnokának alapkő-letételén az időkapszulát elhelyezte:

Balra Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, középen Mészáros Lõrinc, a Wamsler SE anyavállalata, az Opus Global Nyrt. többségi tulajdonosa, balján Mészáros Beatrix, az Opus Global Nyrt. igazgatóságának elnöke a Wamsler SE kandallókat gyártó salgótarjáni cég új üzemcsarnokának alapkõletételén 2018. március 27-én
photo_camera Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA
  • Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (b),
  • Finta Ferenc, a Wamsler SE vezérigazgatója (j),
  • Mészáros Lőrinc, a Wamsler SE anyavállalata, az Opus Global Nyrt. többségi tulajdonosa (j3),
  • Mészáros Beatrix, Mészáros Lőrinc lánya, az Opus Global Nyrt. igazgatóságának elnöke (j2),
  • Becsó Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b2),
  • Marczinkó Zoltán István vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár (b3).
photo_camera Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

A kormány a nagyvállalati beruházási támogatási programmal 1,8 milliárd forinttal segíti Magyarország egyik leggazdagabb emberének a beruházását.

Mészáros Lőrinc a beszédében felidézte, hogy a belépésükkor, 2016-ban több 100 milliós veszteséget könyvelt el a gyár, a tanácsadók pedig azt ajánlották, zárják be a céget, de „magyar vállalkozó magyar termelő egységet nem zár be”. Részeredménynek tekinti, hogy 2017 már jobban alakult, a mostani, hatékonyságot javító technológiai fejlesztéstől pedig azt várják, hogy egy-két éven belül 700-800 milliós nyereséget termel a Wamsler.

photo_camera Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Kitért arra, hogy a szomszédos megyében, a hevesi Visontán búzakeményítő gyárat építenek, „ez két olyan régió, ahol fejleszteni kell, és elsősorban a magyar vállalkozásoknak, a magyar befektetőknek kell ezt megtenniük”.

A célja a munkahelyteremtés, a munkahelymegtartás, az innováció, a fejlesztés, és csak az 5. a profit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.