Mészáros Lőrinc és a lánya a miniszterrel, az államtitkárral és a fideszes képviselővel tette le az alapkövét a beruházásnak, amire 1,8 milliárd forintot adott az állam

A tűzhelyeket és kandallókat gyártó salgótarjáni cég új üzemcsarnokának alapkő-letételén az időkapszulát elhelyezte:

Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA
  • Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (b),
  • Finta Ferenc, a Wamsler SE vezérigazgatója (j),
  • Mészáros Lőrinc, a Wamsler SE anyavállalata, az Opus Global Nyrt. többségi tulajdonosa (j3),
  • Mészáros Beatrix, Mészáros Lőrinc lánya, az Opus Global Nyrt. igazgatóságának elnöke (j2),
  • Becsó Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b2),
  • Marczinkó Zoltán István vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár (b3).
Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

A kormány a nagyvállalati beruházási támogatási programmal 1,8 milliárd forinttal segíti Magyarország egyik leggazdagabb emberének a beruházását.

Mészáros Lőrinc a beszédében felidézte, hogy a belépésükkor, 2016-ban több 100 milliós veszteséget könyvelt el a gyár, a tanácsadók pedig azt ajánlották, zárják be a céget, de „magyar vállalkozó magyar termelő egységet nem zár be”. Részeredménynek tekinti, hogy 2017 már jobban alakult, a mostani, hatékonyságot javító technológiai fejlesztéstől pedig azt várják, hogy egy-két éven belül 700-800 milliós nyereséget termel a Wamsler.

Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Kitért arra, hogy a szomszédos megyében, a hevesi Visontán búzakeményítő gyárat építenek, „ez két olyan régió, ahol fejleszteni kell, és elsősorban a magyar vállalkozásoknak, a magyar befektetőknek kell ezt megtenniük”.

A célja a munkahelyteremtés, a munkahelymegtartás, az innováció, a fejlesztés, és csak az 5. a profit.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.