Visszahívja és felfüggeszti zuglói jelöltjét az LMP, mert fideszesek is gyűjtöttek neki ajánlásokat

2018 március 28., szerda 12:19
399
Fotó: Barta János / zuglo.hu

Barta János egyéni képviselőjelölt Fiala János rádióműsorában, a Civil Rádióban ismerte el, hogy a Fidesz is gyűjtött ajánlásokat a helyi LMP-nek - írja az Index. 

Az MSZP-Párbeszéd jelöltje, Tóth Csaba beszélt erről néhány nappal korábban, erre kérdezett rá a riporter, az LMP-s jelölt pedig azt mondta: valóban így történt, de ezt nem ők kérték, hanem a Fidesz magától csinálta, ráadásul az ajánlásokat előbb leadták, mint hogy megérkezett volna a fideszes csomag. 

„Ha az állampolgár, ki tudja, milyen megfontolásból megtisztel az ajánlásával, arra csak azt lehet mondani, hogy köszönöm”

- mondta az állítólag precízen kitöltött ívekről Barta. Arról nem beszélt a jelölt, hogy az ő nevére kitöltött ívek csak az ő stábjától kerülhettek a fideszesekhez, hiszen más nem veheti őket át a választási irodán.

Különösen furcsa ennek tükrében, hogy a fideszesek szerinte „spontán akcióként” beszéltek az akcióról. 

Az Index is felidézi, hogy a zuglói Fidesz aktív az ellenzéki pártok segítésében - megtolták Lévai Katalin pártját is néhány aláírással, többek közt Bihary Zoltán önkormányzati képviselő is aláírt a Lendülettel Magyarországért pártnak. A további visszaélések miatt ők végül nem indulnak a választáson Zuglóban.

Szél Bernadett a Facebookon azonnal reagált az esetre: az LMP felfüggeszti Barta János párttagságát és visszavonja jelöltségét. Azt írta, hogy Fidesszel semmilyen együttműködés nem megengedhető. 

 (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt