Visszahívja és felfüggeszti zuglói jelöltjét az LMP, mert fideszesek is gyűjtöttek neki ajánlásokat

Több 444 videó?
Szeretném
Fotó: Barta János / zuglo.hu

Barta János egyéni képviselőjelölt Fiala János rádióműsorában, a Civil Rádióban ismerte el, hogy a Fidesz is gyűjtött ajánlásokat a helyi LMP-nek - írja az Index. 

Az MSZP-Párbeszéd jelöltje, Tóth Csaba beszélt erről néhány nappal korábban, erre kérdezett rá a riporter, az LMP-s jelölt pedig azt mondta: valóban így történt, de ezt nem ők kérték, hanem a Fidesz magától csinálta, ráadásul az ajánlásokat előbb leadták, mint hogy megérkezett volna a fideszes csomag. 

„Ha az állampolgár, ki tudja, milyen megfontolásból megtisztel az ajánlásával, arra csak azt lehet mondani, hogy köszönöm”

- mondta az állítólag precízen kitöltött ívekről Barta. Arról nem beszélt a jelölt, hogy az ő nevére kitöltött ívek csak az ő stábjától kerülhettek a fideszesekhez, hiszen más nem veheti őket át a választási irodán.

Különösen furcsa ennek tükrében, hogy a fideszesek szerinte „spontán akcióként” beszéltek az akcióról. 

Az Index is felidézi, hogy a zuglói Fidesz aktív az ellenzéki pártok segítésében - megtolták Lévai Katalin pártját is néhány aláírással, többek közt Bihary Zoltán önkormányzati képviselő is aláírt a Lendülettel Magyarországért pártnak. A további visszaélések miatt ők végül nem indulnak a választáson Zuglóban.

Szél Bernadett a Facebookon azonnal reagált az esetre: az LMP felfüggeszti Barta János párttagságát és visszavonja jelöltségét. Azt írta, hogy Fidesszel semmilyen együttműködés nem megengedhető. 

 (Index)