A Testről és lélekről nyerte a legjobb európai film díját Romániában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Fotó: JOHN MACDOUGALL

Enyedi Ildikó filmje nyerte meg a legjobb európai film díját a bukaresti Nemzeti Színházban tartott román filmgálán, a román filmszakma legfontosabb éves esményén. 

A Testről és Lélekről a második film a Saul fia után, amelyik megkapta az elismerést. Enyedi filmje ráadásul olyan versenyzőket utasított maga mögé, mint  Aki Kaurismaki A remény másik oldala, Christopher Nolan Dunkirk, Bruno Dumont Maloute és Kirill Szerebrennyikov Mártírok című filmjei. A hírről a készítők tájáékoztatták az MTI-t. 

A legtöbb elismerést a fesztiválon Daniel Sandu kapta Egy lépéssel a szeráfok mögött (Un pas în urma serafimilor) című filmje kapta: Stefan Iancu megkapta a legjobb színészi teljesítményéért járó díjat, de elismerték a forgatókönyvíró és a rendező munkáját is.

A Testről és Lélekről elhozta már az Arany Medvét Berlinből és jelölték az Oscarra is. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.