Tüzet nyitottak Lula, a volt brazil elnök választási konvojára

Többször is rálőttek a korrupció miatt nem jogerősen 12 év börtönre ítélt egykori brazil elnök, Luis Ináció Lula da Silva, vagyis Lula kampánykaravánjára a déli Parana államban, jelentette be maga Lula a Twitteren. A fegyveres támadók a konvoj két buszára is rálőttek. A buszokon Lula párttársai és szakszervezeti vezetők utaztak. Bár a golyók átlyuggatták a buszokat, a támadásban senki sem sérült meg.

Lula konvoját az elmúlt napokban már többször is megtámadták, de eddik csak tojásokkal és kövekkel dobálták.

Lula 2003-2011 között volt az ország elnöke, és jelenleg a legnépszerűbb politikus, így simán megnyerné az októberi elnökválasztást, amennyiben indulhatna rajta. De valószínűleg nem indulhat majd, mert már másodfokon is bűnösnek találták. A bíróság 12 évre ítélte, de Lula fellebezései miatt az ítélet még nem jogerős.

A bíróság bizonyítottnak találta, hogy Lulát megvesztegette az állami Petrobras olajvállalat. A vád szerint Lula személyesen 1,1 millió dollár kenőpénzt kapott. (Via MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.