Az Origo főszerkesztője erősítette meg, hogy Juhász Péter videófelvételén tényleg Orbán Ráhel beszél két ismerősével

A Juhász Péter által ma publikált, titokban felvett üzleti beszélgetés valódi, azon tényleg a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel társalog, méghozzá két régi ismerősével: egy évfolyamtársával és egy szakkollégista társával.

Mindezt eddig nem tudtuk, sőt az is teljesen bizonytalan volt, hogy hiteles-e egyáltalán az a videófelvétel, amit Juhász Péter, az Együtt társelnöke kapott valakitől, és amiből egy rövid hangfelvételrészletet, illetve pár kiscreenshotolt állóképet egy videójában (a Facebookon) publikált. Mostanáig nem lehetett tudni, hogy egyáltalán Orbán Ráhel hangját halljuk-e, ahogyan azt Juhász állítja, és azt sem, hogy hitelesek-e az állítólag a videóból kifotózott, a hangsávot kísérő állóképek. Azt pedig végképp nem tudtuk, hogy kik voltak Orbán beszélgetőpartnerei.

A megerősítés a lehető legváratlanabb helyről jött: Gábor László, a Matolcsy Ádám érdekeltségébe tartozó kormányzati progandakiadvány, az Origo főszerkesztője állt bele! Gábor legfrissebb,

„Ne hazudj, Juhász Péter!”

című cikkében a következőket írja, igazi hírbombát robbantva egy publicisztikában:

„De ne aggódj, én segítek neked! A tények a következőek: Orbán Ráhel találkozott egy évfolyamtársával és egy szakkollégista társával. Tudod, ők évek óta barátok és szoktak beszélgetni, közösen kávézni, hiszen a barátok ezt teszik.”

Hát ez az, amit eddig senki sem tudott, és állításként le sem mert volna írni. De most már legalább annyival beljebb vagyunk az ügyben, hogy egy, a kormányzattal közismerten szoros kapcsolatokat ápoló lap azon vezetője, aki jellemzően nem is szokott aláírt cikkeket közölni, a 

„Gábor László, az Origo főszerkesztője”

szignóval külön ellátott írásban közli tényként a fentieket. Ezt most aztán a lekevésbé sem láttam jönni.

Ilyen, szinte nyelvbotlásszerű, véletlen vallomást nem először közöl egyébként az Origo. A lap tavaly júniusban közölt, alákérdezős PR-interjújában vallotta be ugyanis Bentzik Réka, az MVM kommunikációs igazgatója, hogy az állami cég a kormány tudtával és jóváhagyásával támogatta a Békemeneteket szervező CÖF-CÖKÁ-t több mint félmilliárd forinttal.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.