Lesz miniszterelnök-jelölti vita, de Orbán nem megy el rá

Három nappal a választások előtt, április 5-én miniszterelnök-jelölti vitát tart az RTl Klub. A moderátor Baló György lesz. Ott lesz Szél Bernadett az LMP, Vona Gábor, a Jobbik és Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje lesz ott. Meghívták Orbán Viktort is, aki viszont nemet mondott. Orbán 12 éve, 2006-ban vett részt utoljára miniszterelnök-jelölti vitán, Gyurcsány Ferenccel. (Korábban volt Orbán-Horn és Orbán-Medgyessy-vita is.)

A három ellenzéki jelölt azonos műsoridőt kap majd, a főbb témák az oktatás, az egészségügy, a migráció, a szegénység, a korrupció és a demokrácia állapota lesz. A műsort április 5-én veszik fel, de csak éjjel 11 órakor került adásba, vágatlanul. 

Szél, Vona és Karácsony már leült hármasban egy vitára, március 12-én a Független Diákparlament meghívására. Kisebb csoda volt, a beszélgetésen egyetlenegyszer sem hangzott el az, hogy „Soros” vagy „migráns”.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.