Ócska trükkel veri át a vevőit egy zuglói lakásépítő cég

gazdaság
2018 március 29., 13:24
comments 194

Munkaerő és építési anyag hiányára hivatkozva felmondta több vevője lakásvásárlási szerződését egy zuglói lakásépítő cég. Ennek ellenére újabb építkezésbe fogtak, és a régi lakásokat is meghirdették, de már jóval magasabb áron - írja a Világgazdaság.  

Főleg azokkal a vevőkkel bontott szerződést a cég, akik elsőként szálltak be az építkezésbe, illetve a legkorábbi átadásra szerződtek. Az építettő vis maiorra hivatkozva állt el a teljesítéstől. 

A cégnél lehet új szerződést kötni ugyanezekre a lakásokra, csakhogy már jóval magasabb áron, mint amennyiért 2-3 éve megállapotak a vevőkkel. A szerződésben kétségtelenül benne van, hogy a munkaerő és az építőanyag hiánya is vis maiornak minősül, nagyon nem részletezve ennek mértékét. 

A zuglói lakásvásárlók szerződésében az is benne volt, hogy szerződésbontás esetén az építtető kötbért sem köteles fizetni. Ebben a modellben akár évekig előfinanszírozhatják a beruházást, majd átadás előtt bukhatják az ingatlant.

A Világgazdaság megkereste a társaság ügyvezetőjét, aki előbb telefonon, majd írásban is válaszolt a kérdésekre, ám később – a Világgazdaság újságíróját megrágalmazva azzal, hogy egy másik piaci szereplő érdekében jár el – megtiltotta nyilatkozatai közzétételét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.