Ócska trükkel veri át a vevőit egy zuglói lakásépítő cég

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Munkaerő és építési anyag hiányára hivatkozva felmondta több vevője lakásvásárlási szerződését egy zuglói lakásépítő cég. Ennek ellenére újabb építkezésbe fogtak, és a régi lakásokat is meghirdették, de már jóval magasabb áron - írja a Világgazdaság.  

Főleg azokkal a vevőkkel bontott szerződést a cég, akik elsőként szálltak be az építkezésbe, illetve a legkorábbi átadásra szerződtek. Az építettő vis maiorra hivatkozva állt el a teljesítéstől. 

A cégnél lehet új szerződést kötni ugyanezekre a lakásokra, csakhogy már jóval magasabb áron, mint amennyiért 2-3 éve megállapotak a vevőkkel. A szerződésben kétségtelenül benne van, hogy a munkaerő és az építőanyag hiánya is vis maiornak minősül, nagyon nem részletezve ennek mértékét. 

A zuglói lakásvásárlók szerződésében az is benne volt, hogy szerződésbontás esetén az építtető kötbért sem köteles fizetni. Ebben a modellben akár évekig előfinanszírozhatják a beruházást, majd átadás előtt bukhatják az ingatlant.

A Világgazdaság megkereste a társaság ügyvezetőjét, aki előbb telefonon, majd írásban is válaszolt a kérdésekre, ám később – a Világgazdaság újságíróját megrágalmazva azzal, hogy egy másik piaci szereplő érdekében jár el – megtiltotta nyilatkozatai közzétételét.