Setét Jenő cigány aktivista olyan lendületes videóban küldi el a francba a cigányozó Lázár Jánost, hogy bármelyik beefelő rapper megirigyelheti

Attól függően, melyik statisztikát vesszük elő, 400 ezer - 1,5 millió magyar állampolgár ellen nyitott frontot Lázár János a választások előtt 10 nappal, amikor egy szerda esti mártélyi utcafórumon a magyar cigányokat párhuzamba állította a muszlim menekültekkel, a következő szavakkal:

600 éve élünk együtt a cigányokkal, és mind a mai napig nem tudtuk őket integrálni, hogy beszéljük világosan. Akkor hogyan tudnánk integrálni olyanokat, akik egy másik világból, egy másik kultúrából, másik identitással jönnek ide?

Várható volt, hogy ekkora durvaság nem marad reakció nélkül. Az egyik első reagáló Setét Jenő roma aktivista, aki hiphopos hangulatú videóban szólította meg a cigányozó minisztert. 

A kocsija volánjánál ülő Setét egy lendületes

"Elios, Lázár úr! Tehát a romák nem integrálódtak"

beköszönéssel nyit, és utána sem veszi le a lábát a gázról:

"Tehát Ön azt gondolja, hogy megengedheti magának, hogy a roma emberekről a saját hazájukban ilyen módon beszéljen. Nem értem, hogy mit képzel! Igazán elmehetne már a lecsóba. Ön most 800 ezer cigány embert sértett meg, köztük 200 ezer cigány szavazót. Lehet, hogy a helikopterek magasságából úgy tűnik, ahogy Ön állítja, lehet, hogy a vadászkastélyok magányából is úgy tűnik, hogy a romák nem integrálódtak."

És ez még csak a kezdet. Beefelő hősünk a későbbiekben kijelenti, hogy

"Egy normális politikus nem beszélhet így a saját honfitársairól."

És azt a szónoki kérdést is felteszi, hogy

"Akkor magyarok vagyunk, amikor meg kell halni a hazáért?"

De ebben a kirohaásban ennél is sokkal több van, még a Rákóczi-szabadságharc is szóba kerül, szóval akkor jársz a legjobban, ha gyorsan végighallgatod.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.