Lázár János szerint a cigányokat sem sikerült integrálni, a bevándorlókat sem lehet

poltika
2018 március 29., 05:10
comments 431

Erről a Hír TV szerint egy mártélyi utcafórumon beszélt szerda este a miniszter. Lázár gondosan felmondta a leckét, miszerint ha az állampolgárok rossz döntést hoznak, és az ellenzékre szavaznak, akkor hazánk bevándorlóországgá válik, és hajajaj.

„Ha egyszer beengedjük őket, akkor el fogják foglalni azt a helyet, ahová bejönnek. Onnantól kezdve az egy mese, hogy lehet integrálni, meg majd barátkozunk, meg majd olyanok lesznek, mint mi, nehogy elhiggye valaki. 

600 éve élünk együtt a cigányokkal, és mind a mai napig nem tudtuk őket integrálni, hogy beszéljük világosan. 

Akkor hogyan tudnánk integrálni olyanokat, akik egy másik világból, egy másik kultúrából, másik identitással jönnek ide? 600 év múlva sem jutunk egyről a kettőre” – jelentette ki a miniszter.

Legutóbb Orbán Viktor tett hasonló kijelentést Miskolcon, a miniszterelnök a városi tévének azt mondta, „Miskolcon az emberek tudják, hogy mi az a bevándorlás. Volt itt, amikor ebbe a városba a városon kívülről tömegesen bevándoroltak. Látták, mi lett belőle. (...) Ezek az emberek, akik ide bejöttek, Magyarország területéről jöttek be Miskolcra.” Kijelentése után a miskolci cigány önkormányzat vezetője bocsánatkérésre szólította fel a kormányfőt.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.