Lázár János szerint a cigányokat sem sikerült integrálni, a bevándorlókat sem lehet

2018 március 29., csütörtök 5:10
436

Erről a Hír TV szerint egy mártélyi utcafórumon beszélt szerda este a miniszter. Lázár gondosan felmondta a leckét, miszerint ha az állampolgárok rossz döntést hoznak, és az ellenzékre szavaznak, akkor hazánk bevándorlóországgá válik, és hajajaj.

„Ha egyszer beengedjük őket, akkor el fogják foglalni azt a helyet, ahová bejönnek. Onnantól kezdve az egy mese, hogy lehet integrálni, meg majd barátkozunk, meg majd olyanok lesznek, mint mi, nehogy elhiggye valaki. 

600 éve élünk együtt a cigányokkal, és mind a mai napig nem tudtuk őket integrálni, hogy beszéljük világosan. 

Akkor hogyan tudnánk integrálni olyanokat, akik egy másik világból, egy másik kultúrából, másik identitással jönnek ide? 600 év múlva sem jutunk egyről a kettőre” – jelentette ki a miniszter.

Legutóbb Orbán Viktor tett hasonló kijelentést Miskolcon, a miniszterelnök a városi tévének azt mondta, „Miskolcon az emberek tudják, hogy mi az a bevándorlás. Volt itt, amikor ebbe a városba a városon kívülről tömegesen bevándoroltak. Látták, mi lett belőle. (...) Ezek az emberek, akik ide bejöttek, Magyarország területéről jöttek be Miskolcra.” Kijelentése után a miskolci cigány önkormányzat vezetője bocsánatkérésre szólította fel a kormányfőt.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt