Lecsuktak egy embert a szibériai plázatűz miatt

Az orosz hatóságok letartóztatták az első embert, akit felelősnek tartanak a vasárnapi kemerovói tűzvészért. A szibériai városban egy bevásárlóközpont gyulladt ki, 64 ember halt meg, az áldozatok között sok a gyerek. 

Az első felelőst pénteken nevezték meg az orosz hatóságok, amikor előzetes letartóztatásba helyezték Julia Bogdanovát. Bogdanova az ügyvezető igazgatója annak a cégnek, amelyik a bevásárlóközpont tulajdonosa. 

A kemerovói tűzvész.Fotó: HO/AFP

A gyanú szerint Bogdanova tudott arról, hogy az épületben nem működnek a tűzjelző berendezések, és hogy a vészkijáratok használhatatlanok az eléjük pakolt cuccoktól. Az eddigi nyomozás szerint a nőnek szóltak a beosztottjai a problémákról, de ő mégsem intézkedett. (Reuters)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.