Lecsuktak egy embert a szibériai plázatűz miatt

Az orosz hatóságok letartóztatták az első embert, akit felelősnek tartanak a vasárnapi kemerovói tűzvészért. A szibériai városban egy bevásárlóközpont gyulladt ki, 64 ember halt meg, az áldozatok között sok a gyerek. 

Az első felelőst pénteken nevezték meg az orosz hatóságok, amikor előzetes letartóztatásba helyezték Julia Bogdanovát. Bogdanova az ügyvezető igazgatója annak a cégnek, amelyik a bevásárlóközpont tulajdonosa. 

A kemerovói tűzvész.Fotó: HO/AFP

A gyanú szerint Bogdanova tudott arról, hogy az épületben nem működnek a tűzjelző berendezések, és hogy a vészkijáratok használhatatlanok az eléjük pakolt cuccoktól. Az eddigi nyomozás szerint a nőnek szóltak a beosztottjai a problémákról, de ő mégsem intézkedett. (Reuters)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.