Megbukott az indiai oktatási rendszer az idei érettségin

külföld
2018 március 30., 04:36
comments 60

Felháborodott diákok százezrei idegeskednek szomorúan Indiában ezekben a napokban. A kormány ugyanis bejelentette, hogy ismétléssel oldja meg azt a helyzetet, hogy sokan csalhattak az idei középiskolai záróvizsgák alkalmával. E vizsgák eredményei - a magyar érettségihez hasonlóan - meghatározzák azt is, hogy kit vesznek fel egyetemre.

Kiderült, hogy a közgazdaságtan és a matematika vizsgák kérdései néhány órával a tesztek megírása előtt megjelentek az interneten, és azokat széles körben osztották közösségi oldalakon. Egyelőre nem tudják a hatóságok, hogyan mentek ki a kérdések a netre, a rendőrség nyomoz.

Mostanra úgy döntött az indiai oktatási minisztérium, hogy a két tantárgyból meg kell ismételni a vizsgát, új kérdésekkel. 1,6 millió olyan diák van, aki azt hitte, hogy már túl van rajta, és erre mégsem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.