Népszava: rábólintottak a budapesti taxis áremelésre

Budapest
2018 március 30., 17:43
comments 193

Az Országos Taxis Szövetségre hivatkozta számolt be a Népszava arról, hogy az érdekvédelmi szervezetek és a fővárosi önkormányzat megállapodott abban a taxizás hatósági árának emelésében. Az egyeztetés után hamarosan a közgyűlés elé kerülhet a javaslat. Metál Zoltán, az OTSZ elnöke korábban az autózás költségeinek emelkedésével indokolta a tarifaemelést.

Legutóbb arról lehetett hallani, hogy a taxis szervezetek a 450 forintos alapdíjat 700 forintra, a 280 forintos kilométerdíjat 300 forintra, a percenkénti várakozási díjat pedig 75 forintról 80 forintra emeltetnék, amivel egy átlagos út mintegy 10 százalékkal lenne drágább. Így a régióban a budapesti árak lehetnek a legmagasabbak.

photo_camera Fotó: Mihádák Zoltán

Tavaly több mint 400 panasz érkezett taxisokra, árulta el a BKK korábban. A felügyeleti szerv beszámolója szerint a legtöbb kifogás a túlzott viteldíjjal volt kapcsolatos. A BKK szerint előfordult, hogy azért értesítette őket utas, mert

  • nem engedte a taxis, hogy bankkártyával fizessenek. Inkább elvitte az utast az ATM-hez, hogy onnan vegyen ki pénzt.
  • De volt, aki arról számolt be, hogy "más, értéktelen valutában ad vissza a taxis (pl. indiai rúpia)."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.