Kövér László arra kereste a választ, miért ilyen durva a kampány, és végül megtalálta: a gyűlölködő hangulatkeltés miatt

POLITIKA
2018 március 31., 09:07
comments 452

Kövér László házelnök, Fidesz-alapító politikus interjút adott a Magyar Időknek, és elmélázott kissé azon, miért olyan ez a választási kampány, amilyen.

Elmondta, jó, hogy a kampányfinis elé éppen egy hosszú hétvége esik, mert a “minden eddigi színvonalat alulmúló kampányban senkinek sem árt egy utolsó, nyugodt hétvége”.

A riporter ezután megkérdezte tőle, miért ennyire durva a mostani választási kampány? Kövér erre azt felelte, azért, mert az ellenzék a legdurvább és legszínvonaltalanabb a rendszerváltás kezdete óta Magyarországon.

"Csak az első világháborút megelőző és azt közvetlenül követő időszakban találunk ilyen intellektuálisan és morálisan semmirekellő társaságot, melléjük sorolva még a két háború közötti korszak nyilas ellenzékét" - mondta a politikus, aki két sorral korábban még azon kesergett, hogy minden eddigi színvonalat alulmúl a kampány.

Elmondta, hogy Vona Gáborra egy disznóól takarítását sem lehetne rábízni, Gyurcsány pártja egy neobolsevista szekta, az MSZP elveszítette az önbecsülését, az LMP pedig nyolc éve keresi a mondanivalóját. “Akkor is hazudnak, amikor levegőt vesznek” - mondta később.

Majd végül kilyukadt oda, az igazi ellenfél nem a jelenlegi ellenzék, hanem az a gyűlölködő hangulatkeltés, amit “mondanivaló, valódi alternatíva híján művelnek”. 

“Minél erősebb a különböző hecckampányok, rágalmak által felkeltett indulat, annál nagyobb az esély arra, hogy az emberek egy része nem higgadt számvetés után valami mellett, nem egy esetlegesen jobb kormányzásért, hanem valami ellen szavaz majd” - mondta,

Kövér László pedig ezzel tulajdonképpen leírta a kormány és a Fidesz-KDNP évek óta zajló kommunikációját, amelynek során a kormány az állami erőforrásokat felhasználva járat le ellenzéki politikusokat és kelt gyűlöletet a külföldiek ellen. Ennek a sarokpontjait ebben a cikkünkben elemeztük bővebben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.