Több száz zimbabwei szállta meg Grace Mugabe birtokát, aranyat keresnek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A bukott zimbabwei diktátor úgy fog élni, mint Marci Hevesen - írtuk még decemberben, amikor ismertették a terveket, hogy Robert Mugabe rezidenciát és kocsiflottát is kap. De azért nem minden játék és mese az aggastyán despota családjának életében sem.

Zimbabwei sajtójelentések szerint egy kisebb seregnyi ember lepte el az egykori first lady, Grace Mugabe farmját, ahol módszeresen láttak neki az ásásnak abban a reményben, hogy aranyat találnak. Egy olyan területről van szó egyébként, amelyről 2015-ben erőszakkal űzték el a lakókat.

Grace Mugabe a rendőrségen tett panaszt, amit a New Zimbabwe hozott nyilvánosságra. Ebben arra panaszkodik, hogy a birtoka bejárása során arra lett figyelmes, hogy mintegy 400 ember kotorászik a földjén. Amikor megálljt próbált parancsolni nekik, 

„trágárságokat kiabáltak nekem és folytatták törvénysértő tevékenységüket”.

A 93 éves Robert Mugabe állítólag a feleségét akarta megtenni utódjának, de végül lemondásra kényszerítették, és egy korábbi harcostársa lett az új elnök. (via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.