Több száz zimbabwei szállta meg Grace Mugabe birtokát, aranyat keresnek

A bukott zimbabwei diktátor úgy fog élni, mint Marci Hevesen - írtuk még decemberben, amikor ismertették a terveket, hogy Robert Mugabe rezidenciát és kocsiflottát is kap. De azért nem minden játék és mese az aggastyán despota családjának életében sem.

Zimbabwei sajtójelentések szerint egy kisebb seregnyi ember lepte el az egykori first lady, Grace Mugabe farmját, ahol módszeresen láttak neki az ásásnak abban a reményben, hogy aranyat találnak. Egy olyan területről van szó egyébként, amelyről 2015-ben erőszakkal űzték el a lakókat.

Grace Mugabe a rendőrségen tett panaszt, amit a New Zimbabwe hozott nyilvánosságra. Ebben arra panaszkodik, hogy a birtoka bejárása során arra lett figyelmes, hogy mintegy 400 ember kotorászik a földjén. Amikor megálljt próbált parancsolni nekik, 

„trágárságokat kiabáltak nekem és folytatták törvénysértő tevékenységüket”.

A 93 éves Robert Mugabe állítólag a feleségét akarta megtenni utódjának, de végül lemondásra kényszerítették, és egy korábbi harcostársa lett az új elnök. (via BBC)

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.