Már három szövetség bajnoka a nehézsúlyú Anthony Joshua

80 ezer ember előtt csapott össze hajnalban a brit Anthony Joshua és az új zélandi Joseph Parker. A tét a WBA, az IBF és a WBO nehézsúlyú világbajnoki címe volt. Előbbi kettőt Joshua, utóbbi Parker birtokolta a meccs előtt. Mindketten veretlenek voltak szombatig, Joshua 20, Parker 24 győztes meccsel érkezett. 

Parker és JoshuaFotó: OLI SCARFF/AFP

London olimpiai bajnokát, Vladimir Klicskot tavaly egy padlózás után technikai KO-val legyőző, ezzel nyugdíjazó 28 éves Joshuát tartották egyértelműen esélyesebbnek a meccs előtt. Ez bejött, a meccs nem túl sok izgalmat tartogatott, nem is volt igazán látványos, az eddig az összes meccsét idő előtt megnyerő Joshua csak pontozással nyert, úgy viszont magabiztosan (118:110, 118:110, 119:109). 

A meccs valójában felvezetése volt egy komolyabbnak ígérkező összecsapásnak. Joshua a győzelme után arról beszélt, hogy az amerikai Deontay Wilderrel akar bokszolni. 

Joshua már Wilderre készülFotó: OLI SCARFF/AFP

Wilder a WBC bajnoka, 40 eddigi meccse közül mindegyiket megnyerte, csak egyszer volt szüksége pontozókra. 

Ennyire jó statisztikája még nem volt nehézsúlyú bokszolónak. Az üzengetés már beindult, Wilder elfogadta a kihívást.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.