Tovább zuhan a magyar kézilabda: nem lesz csapatunk a férfi BL negyeddöntőiben

2018 április 1., vasárnap 18:35
145
Fotó: Ujvári Sándor/MTI/MTVA

Vasárnap este hazai pályán egy góllal, 28-27-re ugyan győzött a THW Kiel ellen, de összesítésben így is simán kiesett a kézilabda Bajnokok Ligájából a Mol-Pick Szeged csapata. 

Szombaton a Telekom Veszprém csapata szintén győzött otthon, de a 34-29 arányú győzelem szintén kevés volt a dán Skjern ellen.   

A közös a két párosításban az, hogy a sokáig a világelithez sorolt két magyar nagycsapat közül egyiknek sem állt igazán közel a továbbjutáshoz.

Újabb nagy csapás ez a magyar kézilabdasportnak. Legutóbb hat éve történt meg, 2012-ben, hogy a férfiaknál nincs magyar csapat a negyeddöntőben. Ez önmagában is igen rossz hír lenne, de ráadásul a magyar válogatott is nagyon rossz szériát fut újabb a férfiak és a nők között egyaránt. 

A nők decemberben eddigi legrosszabb szereplésüket mutatták be a világbajnokságon, míg a férfiak az Európa-bajnokságról estek ki nagyon simán. 

Januárban részletesen írtunk arról, hogy milyen változások következtek be a kézilabdaéletben azóta, hogy Kocsis Máté józsefvárosi polgármester, volt fideszes kommunikációs igazgató 2015-ben átvette a kormányrudat a szövetségnél: valósággal ömlik azóta a pénz a rendszerbe, és ezzel párhuzamosan egyre romlik a csapatok teljesítménye. 

(Update: a nők között klubszinten még jobb a helyzet, a Ferencváros és a Győr csapata is képviseli Magyarországot a legjobb nyolc között a BL-ben.) (Nemzeti Sport)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt