Az LMP nem szeretné, ha jelöltjük visszalépne a Belvárosban

politika
2018 április 02., 16:26
comments 1034

Hétfő délután jelentette be Fekete-Győr András, hogy visszalép a belvárosi választókerületben, azaz Juhász Péter után még egy ellenzéki pártelnök szállt ki a körzetből abban a reményben, hogy így a talpon maradó jelölt legyőzheti majd a Fidesz-KDNP színeiben induló Hollik Istvánt. 

A Momentum elnöke azzal magyarázta a visszalépését, hogy egy friss kutatás szerint a körzet legesélyesebb ellenzéki jelöltje az MSZP-Párbeszéd színeiben induló V. Naszályi Márta, és ezért a javára lép vissza. A választókerületben V. Naszály mellett az LMP-s Csárdi Antal indul a választáson jelen állás szerint a baloldali ellenzéki oldalról, és a párt társelnöke, Szél Bernadett hétfő este a Hír TV-nek azt mondta, hogy Csárdi nem fog visszalépni. 

Szél az oldal beszámolója szerint arról beszélt, hogy nem jó, hogy az egyezkedésről szól a kampány utolsó hete, az LMP ezért akart korábban megállapodni. A Belvárosban pedig a saját jelöltjüket tartják a legesélyesebbnek. Azt nem zárta ki, hogy később még lehetnek visszalépések, de szerinte a legrosszabb, ha erről a pártok a médiában üzengetnek egymásnak. 

V. Naszályi a Hír TV-nek azt monda, hogy a legfontosabb, hogy csak egy jelölt legyen a végén, ezért ha más lehetőség nem lesz, akár ő is visszalép Csárdi javára. „Abban az esetben, hogy ha ez a döntés születik a pártszövetséggel, illetve az LMP-vel egyeztetve, akkor természetesen megteszem ezt a lépést, hiszen eleve ezt mondtam, hogy ebben a körzetben is, mint az országban mindenhol, egy jelöltnek kell maradnia, és ez nem rajtam fog múlni. Úgy gondolom, hogy az eredmények fényében le kell ülni, meg kell beszélni, és kell hozni közösen egy döntést” – mondta el az MSZP-P politikusa. 

A Hír TV beszámolt arról is, hogy döcögősen alakul a koordináció a XVI. kerületben is, ahol a Közös Ország Mozgalom felmérése szerint Vajda Zoltán, az Együtt jelöltje a legesélyesebb a fideszes Szatmáry Kristóffal szemben. Vajda ezért hétfőre egyeztetést szervezett a többi ellenzéki jelölttel, de ezen senki nem jelent meg. Ugyanakkor bízik abban, hogy ez csak a húsvét miatt volt, és lát még esélyt arra, hogy visszalépjenek a többiek. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.