Rogán Antal szerint azért nem mondják meg, hogy merre járja az országot Orbán Viktor, mert a Fidesz „az embereket szólítja meg”

politika
2018 április 02., 15:47
comments 267

Orbán Viktor hetek óta országjáró kampánykörúton van, ami azt jelenti, hogy hol ovisokkal fotózkodik jogsértő módon, hol regionális tévécsatornáknak ad 'exkluzív' interjút', de nyilvános, előre meghirdetett programjai nem nagyon vannak. 

Az RTL Klub Híradója volt kíváncsi arra, hogy a normális keretek között működő sajtót miért nem értesítik előre a miniszterelnöki kampánykörút állomásairól, mint ahogy ez más országokban szokás. A csatornának Rogán Antal propagandaminiszter mondta el telefonon, hogy Orbán "amerikai mintára" folyamatosan tudósít útjainak szinte minden percéről a Facebook-oldalán keresztül, így az a sajtó számára teljes egészében elérhető és látható.

„De őszintén szólva, mi nem az újságírókat, hanem az embereket szeretnék megszólítani a kampányban” – tette hozzá Rogán Antal. Arra a felvetésre, hogy így viszont nem lehet kérdezni a miniszterelnöktől, Rogán elmondta, hogy a minisztériumon keresztül „minden érdemi kérdésre válaszolnak”.

Az RTL Klub a riport végén még hozzátette, hogy ugyan Rogán amerikai mintát említett, de az Egyesült Államokban a két nagy párt jelöltjeit természetesen újságírók hada követi a kampány során, és elképzelhetetlen lenne, hogy ne tudjanak róla a nagy sajtófelületek, hogy hol és mikor lesz a következő kampányállomás. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.