A szerb védelmi miniszter orosz fegyverzetszállításról tárgyalt Moszkvában

Négy Mi-35-ös harci és négy Mi-17-es szállítóhelikopter, illetve T-72-es harckocsik és BMP-2-es gyalogsági harcjárművek megvásárlásáról tárgyalt az orosz hivatali partnerével, Szergej Sojguval kedden Moszkvában Alaksandar Vulin szerb védelmi miniszter.

Aleksandar Vulin találkozik Vlagyimir Putyinnal 2017. december 19-én.Fotó: Alekszej Druzsinyin / Szputnyik / AFP

Vulin újságíróknak elmondta, hogy a megbeszélésen szó esett a szerb MiG vadászgépeknek a kétoldalú haditechnikai együttműködéssel való felújításáról is. A szerb hadsereg igyekszik a lehető legjobban felszerelni erőit és felfegyverkezni, „mindig készen kell állnunk a legrosszabb forgatókönyvre” - mondta a szerb védelmi miniszter.

Vulin azt mondta, az orosz-szerb haditechnikai együttműködés folytatódni fog. „Ezért nagyon hálás vagyok. A felfegyverzett Szerbia békés Szerbia, ami egyúttal szavatolja a stabilitást a Balkánon” – mondta. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.