Csak a tervezése 4,7 milliárdba kerül a Budapesti Atlétikai Stadionnak, amit még az olimpiára szántak, de anélkül is felépítenek

sport
2018 április 03., 18:32
comments 165

A Napi.hu írta meg, hogy elkészült annak a közbeszerzésnek az összegzése, amit a Budapesti Atlétikai Stadion megtervezésére írtak ki.

A 15 ezer fős, de nagy eseményeknél 55 ezresre bővíthető stadiont, amit eredetileg az olimpiára szántak, Ferencvárosban, a Rákóczi híd pesti hídfőjéről délre lévő telken építenék fel. A 15 hektáros területet az állam 2014-ben 16,5 milliárd forintért vette meg a Wing Zrt.-től.

Részlet az atlétikai stadion nyertes pályázatának látványtervéből.
photo_camera Részlet az atlétikai stadion nyertes pályázatának látványtervéből. Fotó: kemenyferencprogram.org

A tervezést a budapesti Napur Architect Építészeti Iroda Kft. végezheti, a vezető tervezők: Ferencz Marcel István Ybl-díjas építész, az MMA tagja és Détári György. Csak a tervek elkészítése nettó 4 milliárd 723 millió forintba fog kerülni.

A Napi.hu szerint csak a Napur Architecttel tárgyaltak, mivel a stadion építészeti tervpályázatát tavaly szeptemberben ez az építésziroda nyerte meg, akkor az első helyezéssel 7 millió forintos díj járt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.