Karácsony Gergely: Az LMP és az MSZP közötti megállapodásról szóló hír kacsa

POLITIKA
2018 április 03., 15:56
comments 502

Frissítés: Karácsony Gergely a cikk megjelenése óta frissítette az álláspontját.

Az Index délután arról írt, hogy az MSZP elnökségi ülése után állítólag megállapodás született az LMP és a szocialista párt elnöksége között négy körzetről. Eszerint

  • Budapest 1. választókerületében, a Belváros-Várnegyedben az MSZP-Párbeszéd szövetséget képviselő (egyébként eredetileg párbeszédes) V. Naszályi Márta visszalép az LMP-s Csárdi Antal javára, így utóbbi marad az egyetlen esélyes ellenzéki jelölt,
  • Budapest 17. választókerületében, Csepel-Soroksáron pedig az LMP-s Tenk András nem indul el, és az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikót támogatja.
  • Pest 6. választókerületében, Gödöllőn az LMP-s Lengyel Szilviát támogatja a visszalépő szocialista Makrai Zoltán,
  • Csongrád 1. választókerületében, Szegeden pedig Szabó Sándor MSZP-s jelölt támogatására biztat az LMP-s Bodrog Zoltán.

Karácsony Gergely, az MSZP-P miniszterelnök-jelöltje (aki nem tagja az MSZP elnökségének) azonban máshogy tudja. A Facebookon azt írta:

„Senki nem örülne jobban az ellenzéki megállapodásnak, mint én, ám az indexen megjelent hír az LMP és az MSZP közötti megállapodásról sajnos kacsa. A két párt nem tárgyalt ma egymással, sőt eleve nincs is érdemi tárgyalás a pártok között. A mi ajtónk továbbra is nyitva áll, ám a sajtón keresztüli nyomásgyakorlás nem járható út.”

Az Azonnali viszont Salgótarjánban megkérdezte az ott fórumozó LMP-s miniszterelnök-jelöltet, Szél Bernadettet, aki azt állítja: igenis zajlanak az MSZP-vel tárgyalások a viszonossági alapú visszaléptetésekről, és nyitnának a Jobbik felé is.

V. Naszály Márta, az MSZP-P belvárosi jelöltje délután azt mondta:

„Ha valaha úgy adódna, hogy visszalépek, azt én fogom bejelenteni, és nem különböző sajtóorgánumokból fogják megtudni, mert ezt a tiszteletet megadom a választópolgároknak.”

link Forrás

Szerinte addig, amíg az ellenzék a visszalépésekről beszél, addig a Fidesz kottájából játszik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.