Karácsony Gergely: Az LMP és az MSZP közötti megállapodásról szóló hír kacsa

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Frissítés: Karácsony Gergely a cikk megjelenése óta frissítette az álláspontját.

Az Index délután arról írt, hogy az MSZP elnökségi ülése után állítólag megállapodás született az LMP és a szocialista párt elnöksége között négy körzetről. Eszerint

  • Budapest 1. választókerületében, a Belváros-Várnegyedben az MSZP-Párbeszéd szövetséget képviselő (egyébként eredetileg párbeszédes) V. Naszályi Márta visszalép az LMP-s Csárdi Antal javára, így utóbbi marad az egyetlen esélyes ellenzéki jelölt,
  • Budapest 17. választókerületében, Csepel-Soroksáron pedig az LMP-s Tenk András nem indul el, és az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikót támogatja.
  • Pest 6. választókerületében, Gödöllőn az LMP-s Lengyel Szilviát támogatja a visszalépő szocialista Makrai Zoltán,
  • Csongrád 1. választókerületében, Szegeden pedig Szabó Sándor MSZP-s jelölt támogatására biztat az LMP-s Bodrog Zoltán.

Karácsony Gergely, az MSZP-P miniszterelnök-jelöltje (aki nem tagja az MSZP elnökségének) azonban máshogy tudja. A Facebookon azt írta:

„Senki nem örülne jobban az ellenzéki megállapodásnak, mint én, ám az indexen megjelent hír az LMP és az MSZP közötti megállapodásról sajnos kacsa. A két párt nem tárgyalt ma egymással, sőt eleve nincs is érdemi tárgyalás a pártok között. A mi ajtónk továbbra is nyitva áll, ám a sajtón keresztüli nyomásgyakorlás nem járható út.”

Az Azonnali viszont Salgótarjánban megkérdezte az ott fórumozó LMP-s miniszterelnök-jelöltet, Szél Bernadettet, aki azt állítja: igenis zajlanak az MSZP-vel tárgyalások a viszonossági alapú visszaléptetésekről, és nyitnának a Jobbik felé is.

V. Naszály Márta, az MSZP-P belvárosi jelöltje délután azt mondta:

„Ha valaha úgy adódna, hogy visszalépek, azt én fogom bejelenteni, és nem különböző sajtóorgánumokból fogják megtudni, mert ezt a tiszteletet megadom a választópolgároknak.”

Szerinte addig, amíg az ellenzék a visszalépésekről beszél, addig a Fidesz kottájából játszik.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.